Är ni avundsjuka på Centerpartiet?

Insändare
PUBLICERAD:
Sprickan mellan kommunalråden är ett faktum. Med Eric Hesselius (L) och Marie Oudin (M) eniga och Jane Larsson (C) som dragit sig ur. Jane Larsson hyllas av insändarskribenten, främst för det hon gjort i regionpolitiken under förra mandatperioden.
Foto: Joakim Magnusson
Bäste insändare ”Kronblom” i NKP 30 november, se anmärkning nedan.

Du och dina allierade, har väl nu, rimligen passerat ”Bäst före datum”!

Att anklaga Centerpartiet, vad som hände 1933 i Bondeförbundets förbundsstämma, måste väl NKP läsare, sätta på oförståndets konto.

Men en fråga till er som ständigt kritiserar Centerpartiet, vad har ni själva gjort för att Kristinehamns kommuninnevånare, skall få det bättre?

Är ni avundsjuka på vad Centerpartiet uträttat för vår kommun? Om jag minns rätt så var det Jane Larsson som var den starka ledaren för att vi skulle behålla ”gamla sjukhuset”, som med Liberalernas avgörande röst, skulle flyttades till Karlstad och huset fick ett rivningsbeslut.

Jane Larsson kämpade för och genomförde Näva vårdplatser till ”sjukhuset”.

Hon ordnade också med att det kom en specialist i urologi till ”sjukhuset” som har räddat säkert flera tusen patienter i hela Värmland från prostatacancer.

Och dessutom vilken stor vinst för oss alla och miljön att vi inte nu alltid behöver åka till Centralsjukhuset i Karlstad, nu när många vårdbehov kan lösas, i Kristinehamn.

Det är märkligt hur vissa personer agerar och angriper med personkritik, företrädare för Centerpartiet som föreslår förbättringar och dessutom levererar resultat, till vår kommun.

Nu senast, ”välfärdspengarna från staten” till förbättringar för skolbarnen. Eller skulle de täcka något stort nämndunderskott? Övervakningskamera för att vi skall känna oss tryggare i vår kommun är väl toppen. Börja med Kungsgatan, Stadsparken, torgen och ställen som polisen prioriterar.

Nu kommer två frågor till samtliga ledare, till alla politiska partier i kommunen, ”Kronblom” och övriga kritiker.

- Vad har du/partiet gjort och genomfört, från valet 2014 fram till dags datum, för våra kommuninnevånares bästa?

- Vad har du/partiet planerat att genomföra, om ni vinner valet under då kommande valperiod?

Anm. enligt wikipedia: ”Kronblom” är man, en serie som handlar om en lat man i övre medelåldern som bor i fiktiva samhället Vinkelboda. Ibland gör han utfärder till den likaså fiktiva staden Sladdköping. Han tycker bäst om att ligga inne på sin kökssoffa och ta det lugnt. Detta uppskattas inte av hans fru Malin, och ännu mindre av svärmodern, Agata Abelsson.

Två frågor inför kommande kommunalval 2022

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.