Vinst för IFK – men det var på håret

Publicerad:
Emilia Andersson satsar. Hon stod för fyra mål under matchen mot Hammarö Old girls. Foto: Sandra Österman

I sista sekunderna kunde bortalaget kvitterat. Men det var IFK:s handbollsdamer som tog hem segern i mötet med IFK Hammarö Old girls.

– Det var på snudden att vi skulle klara det, men de lyckades, säger IFK Kristinehamns tränare Mikael Olsson.

Många hade letat sig till Stenstalidshallen på söndagseftermiddagen då IFK:s handbollsdamer tog emot gästande Hammarö Old girls.

Mötet började förhållandevis jämt men IFK Kristinehamn kopplade greppet om matchen och skapade sig allt eftersom en större ledning.

Hammarö tänkte dock inte lägga sig platt utan hängde i och närmade sig på nytt. Allt eftersom spelklockan tickade mot matchslut gnetade sig Hammarö i kapp.

Men runt tio minuter speltid kvar hade Hammarö reducerat ledningen så att Kristinehamnslaget bara låg en poäng före och poängtavlan visade 21–20 till hemmalagets favör.

Efter ytterligare några minuter kvitterade Hammarö.

– Andas tjejer, skrek någon från IFK Kristinehamns avbytarbänk och spänningen var påtaglig.

Men flera snygga räddningar av Hilda Modin hindrade Hammarö från att gå om och efter ett mål i 54:e minuten av Linnea Olsson tog kristinehamnarna tillbaka ledningen och publiken lät visa sin uppskattning.

Mikael Olsson tränar IFK Kristinehamns damlag.
Mikael Olsson tränar IFK Kristinehamns damlag. Foto: Sandra Österman

Med runt en och en halv minuts speltid kvar utökade IFK ledningen till 22–20 genom Maja Holmquist och publiken började klappa händerna rytmiskt.

Genom ett straffmål reducerade Hammarö igen. Bortalaget fick en sista målchans med bara några sekunder kvar av matchen.

Och bollen gick utanför mål.

IFK klev därmed av planen som segrare och slutresultatet skrevs till 22–21.

– Det handlade om tempohöjning från våran sida. Jag tycker att vi hängde med bra i första perioden sen fick vi en ordentlig svacka. Sen gällde det att mana på dem så att de höjde tempot och det är egentligen det som gjorde vinsten idag, säger Mikael Olsson.

– Jag är väldigt nöjd med laget som helhet. De har verkligen en bra laganda nu och alla bidrar. Ingen viker ner sig och det syns oftast i slutändan på resultaten.

Mål, IFK Kristinehamn: Emilia Andersson 4, Maja Holmquist 4, Johanna Svärd 3, Lisa Petruska Björkman 3, Linnea Olsson 2, Emma Jansson 2, Sara Jonsson 2, Josefine Johansson, Jennie Johansson.

Artikeltaggar

HandbollIFK Kristinehamn HandbollStenstalidshallen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare