Hoppa till huvudinnehållet

BIK vill studsa tillbaka: ”Vi har ändå en bra känsla”

Publicerad:
Karl Helmersson och BIK Karlskoga är mitt uppe i förberedelserna för nästa match i det täta spelschemat.
Karl Helmersson och BIK Karlskoga är mitt uppe i förberedelserna för nästa match i det täta spelschemat. Foto: Kajsa Juslin

Under onsdagen åkte BIK på en sur suddenförlust mot Västervik. Redan under fredagen har man chans till revansch hemma mot Kristianstad.

– Det vet ju alla att det är väl ett bra lag, men vi har en bra känsla, säger BIK:s tränare Karl Helmersson.

BIK var nära att vända och vinna hemma mot Västervik under onsdagskvällen, men efter att ha dragit på sig två utvisningar i förlängningen avgjorde Västervik.

På fredagskvällen möter laget Kristianstad i Nobelhallen, där chansen finns till revansch.

Några ändringar i skadeläget?

– Nej, det är samma trupp vi förfogar över som mot Västervik. Sen får vi se hur vi formerar laget och hur värmningen ser ut, men det är samma trupp, säger Helmersson.

Något speciellt ni jobbat på?

– Det är väl att vi inte får vara nöjda liksom, när vi spelar vårt anfallsspel och kommer på utsidan, utan att vi sticker in näsan framför mål och tar pucken dit. Lite som vi gjorde vårt första mål mot Västervik, när det var backskott, retur och Lilja kunde trycka in den. Det är väl lite det som vi har pratat om.

Fler spelare på gång

Spelarna som saknas för BIK är fortsatt Johan Larsson, ”Daggen” Eriksson, Edwin Lindström och Sebastian Collberg.

Men för åtminstone Johan Larsson och Sebastian Collberg är det ”dag till dag” som gäller.

Henrik Björklund fick en liten smäll mot Västervik och klev av isen en stund i den andra perioden, men där ska det inte vara någon fara enligt Helmersson.

– Det var en smäll på överkroppen, men det var ingenting allvarligt och han kommer vara med.

”Hetaste laget i serien”

Fredagens motståndare och tabellfemma Kristianstad har varit lite av seriens överraskningslag den här säsongen.

Under onsdagen förlorade man visserligen mot Vita Hästen, men i tabellen ligger man på placeringen före BIK, på samma poäng och med en match mindre spelad.

Om Kristianstad säger Helmersson:

– Det vet ju alla att det är väl ett bra lag, det hetaste laget i serien. Jag tycker att de spelar med en oerhörd fart i spelet. Klart att de har gott självförtroende, men vi kommer ändå till matchen med att ha tagit poäng två matcher i rad, så vi har ändå en bra känsla.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyKarl HelmerssonKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.