Hoppa till huvudinnehållet

Pablo Open slutspelad – utan Bruno

Publicerad:
Ella Berg vann en av sina matcher i flickor 12B.
Ella Berg vann en av sina matcher i flickor 12B. Foto: Oscar Gustavsson

Kristinehamns tennisklubbs Pablo Opens andra helg är slutspelad, och hela tävlingen är över.

Hemmahoppet Bruno Johansson kunde inte spela sista dagen.

Bruno Johansson började känna sig krasslig under lördagens semifinal i herrsingel 3. Han vann denna men stod sedan inte att känna igen i finalen mot Max Grahn, Karlskoga. Bruno har aldrig förlorat mot träningskompisen tidigare.

I söndags kom Bruno inte till spel i semifinalen i pojkar 16A. Frågan är nu om han på tisdag är kurant nog för att åka till Båstad, där han ska provspela för en plats på riksidrottsgymnasiet till hösten.

William vann två av tre

Pablo Open spelades för 28:e året och som NKP tidigare skrivit så har KrTK detta år fler ungdomar med än på många år.

I pojkar 12B spelade Robin Älgsjöö, Rasmus Älgsjöö, William Roselin och Anton Larsson. Vinstrikast av de fyra var William som vann två av sina tre poolmatcher.

– Vi försöker alltid ha poolmatcher, att alla får spela flera matcher, om det går, säger KrTK:s Fredrik Johansson, som var en av de som startade upp Pablo Open.

Tennisen praktiserar sedan några år tillbaka åldersklasser på A-, B- och C-nivå

– Det är himla bra. Om man börjar tävla sent så kan man spela i C, och de bra i A. Det är det bästa de gjort på länge i tennisen, säger Fredrik Johansson,

KrTK hade även två tävlande i flickor 12B i Ella Berg och Ebba Hjort. Mötet dessa två i mellan vanns av Ella.

Breddläger

Den 18 december har västra tennisdistriktet ett breddläger i Kristinehamn. Några av KrTK:s ungdomar som spelade Pablo Open ska vara med.

Artikeltaggar

Fredrik JohanssonKarin JohanssonKristinehamns TKPablo OpenTennis

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.