Ny hjärtvärmande julroman

Litteratur
PUBLICERAD:
Feelgoodförfattaren Jenny Colgan är tillbaka med en ny roman om karaktärerna på den lilla ön Mure. Inte heller den här gången gör hon sin trogna läseskara besviken. Man känner igen sig och ändå händer det något nytt som hela tiden driver historien framåt.

Jul på det lilla hotellet vid havet heter den senaste romanen av Colgan och precis som många andra av hennes tidigare romaner så utspelar den sig alltså i juletid. Alla julbestyren sätter en fin inramning till historien som återigen har Flora i centrum.

Flora, som är nybliven mamma, försöker att hjälpa sin bror med att få igång det hotell som broderns bortgångna maken hade som sin dröm att förverkliga.

Men förberedelserna visar sig vara tuffare än Flora räknat med. Inte minst att hitta personal som är beredd att komma till en liten ö norr om Skottlands fastland. I köket får hon därför en skicklig men argsint fransk kock, en norsk kökspojke - som inte verkar det minsta intresserad av arbetet - och en mycket blyg köksassisten.

I vanlig ordning finns både glädje, sorg och lite kärlek med i berättelsen. Jenny Colgan lyckas återigen att fånga läsaren och när sista ordet är läst längtar man redan till uppföljaren.

Bokfakta

Titel: Jul på det lilla hotellet vid havet

Författare: Jenny Colgan

Genre: Roman

Förlag: Norstedts

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.