Hoppa till huvudinnehållet

BIK-forwarden om sitt poängrekord: ”Självförtroende betyder allt”

Publicerad:
Karlskogingen David Lilja blev målskytt när BIK vann hemma mot Almtuna. Arkivbild.
Karlskogingen David Lilja blev målskytt när BIK vann hemma mot Almtuna. Arkivbild. Foto: Kajsa Juslin

David Lilja blev målskytt i segern mot Almtuna och BIK-forwarden har redan slagit sitt eget poängrekord.

– Jag har bevisat för både mig själv och andra att jag kan prestera på den här nivån. Starten på säsongen känns mycket bra, säger han.

BIK-backen blev matchvinnare i återkomsten: ”Jag gick av inför tredje perioden”BIK bröt förlustsviten och tog tre poäng

Förra säsongen producerade den 21-årige forwarden David Lilja 10 poäng (8 mål och 2 assist) på 49 matcher i allsvenskan. Den här säsongen är han efter 21 matcher redan uppe i 14 poäng (7+7).

För när BIK i dag hemmavann med 4–1 mot Almtuna skrev Lilja återigen in sig i poängprotokollet genom att pricka in 3–1-målet i mitten på andra perioden.

– Det var en väldigt skön seger. Det kändes som att vi gjorde en kontrollerad match hela vägen. Det kändes inte farligt någon gång. Vi har ett bra flyt i laget just nu, säger David Lilja och berättar om senaste baljan:

– Jag spelade ett litet väggpass med ”Björka” (Henrik Björklund) och fick fri gata in i mitten. Det var gött att jag kunde trycka dit pucken då också. Det har varit problemet för mig i de senaste matcherna. Jag har haft många lägen men inte tryckt dit pucken. Så det var väldigt skönt för självförtroendet att jag fick göra ett mål i dag.

”Det är kul”

Karlskogingen David Lilja har alltså redan slagit sitt eget poängrekord i allsvenskan.

– Ja, det är med typ fyra poäng nu. Det är kul. Jag hade väldigt höga förväntningar på mig själv den här säsongen. Det känns skönt att jag har bevisat för både mig själv och andra att jag kan prestera på den här nivån. Starten på säsongen känns mycket bra.

Vad tror du är nyckeln till din utveckling i poängproduktionen?

– Det är svårt att säga. Man tränar ju hårt och så vidare. Men jag har ett väldigt bra självförtroende på isen just nu och då vågar man göra mer. Jag får också ett stort förtroende.

– Så det är många sådana grejor, för självförtroende betyder allt i den här sporten. För tillfället har jag det som sagt, och jag vågar göra de grejorna som jag är bra på. Det är kul att det ger utdelning.

Trots att Lilja bara är 21 år gör han sin femte säsong i allsvenskan med moderklubben BIK.

– Det känns som att många har gått och väntat på när jag ska utvecklas liksom. Jag har alltid känt att ”fan, jag har det i mig”. Så det är roligt att det äntligen har släppt för mig även offensivt. Jag har alltid gjort det defensiva jobbet, men är det något jag har saknat under mina tidigare säsonger i BIK så är det i det offensiva.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagDavid LiljaHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.