Hoppa till huvudinnehållet

BIK bröt förlustsviten och tog tre poäng

Publicerad:
Henrik Björklund blev återigen målskytt och han hade även två assist när BIK hemmavann mot Almtuna. Arkivbild. Foto: Kajsa Juslin

Efter tre raka förluster vann BIK med 4–1 hemma mot Almtuna.

– Vi gjorde väl ingen jättebra förstaperiod men kom ut i andra och steppade upp ordentligt. Det var skönt att plocka tre poäng, helt klart, säger BIK-forwarden Henrik Björklund som stod för ett mål och två assist mot Almtuna.

BIK-backen blev matchvinnare i återkomsten: ”Jag gick av inför tredje perioden”BIK-forwarden om sitt poängrekord: ”Självförtroende betyder allt”

Klockan 15.00 släpptes pucken mellan BIK Karlskoga och Almtuna IS i Nobelhallen i allsvenskan. Topplaget BIK hade tre raka nederlag bakom sig men var favorittippat mot bottenlaget Almtuna och när lagen senast möttes den 27 oktober vann BIK med 2–1 på bortais.

I den första perioden i dagens match var det BIK som öppnade målskyttet efter drygt fem minuter. Wilhelm Westlund hittade nätet efter en snygg framspelning av Emil Öhrvall. Bara en minut senare kvitterade Almtuna till 1–1 och det kom nästan ur ingenting. Viktor Hertzberg slog en läcker pass till Hampus Harlestam som distinkt sköt in pucken bakom Lars Volden i BIK-målet.

Larsson målade

En bit in i den andra perioden var hemmalaget tillbaka i ledning. Backen Johan Larsson som gjorde comeback efter skadefrånvaro prickade in 2–1 när han blev fint framspelad av Henrik Björklund. David Lilja utökade sedan till 3–1 för BIK och återigen var det Björklund som assisterade.

Efter Liljas mål blev matchen avbruten i cirka 15 minuter på grund av att brandlarmet gick i Nobelhallen. När spelet var igång igen blev det inga fler mål i den andra perioden även om BIK:s Sebastian Fakt hade ett jätteläge för 4–1 i slutsekunderna.

Volden imponerade

I starten på tredje perioden skapade Almtuna en dubbelchans för reducering men Lars Volden höll tätt. Volden klev fram med flera fina räddningar och cirka sex minuter in i tredje perioden tog BIK timeout.

Båda lagen skapade fina målchanser men det var BIK som även gjorde nästa mål. Henrik Björklund tog skott ur dålig vinkel och hittade på något sätt en lucka till 4–1 bakom Almtuna-keepern Jesper Eliasson.

”Steppade upp ordentligt”

I slutminuterna plockade bortalaget ut målvakten för att jaga en reducering men matchen slutade med 4–1-seger för BIK Karlskoga. BIK:s forward Henrik Björklund gjorde i dag ett mål och två assist när hans lag alltså bröt förlustsviten.

– Efter förra matchen mot Björklöven (förlust 2–4) kände vi kanske att vi var värda mer. Jag tycker att vi gjorde en bra match uppe i Umeå så vi var revanschsugna i dag, säger Henrik Björklund och fortsätter:

– Vi gjorde väl ingen jättebra förstaperiod mot Almtuna men kom ut i andra och steppade upp ordentligt. Det var skönt att plocka tre poäng, helt klart.

Nästa match för Björklund och BIK är på tisdag hemma mot Björklöven.

– Vi känner att vi har revansch att ta från förra matchen i fredags (förlust 2–4). Vi åkte upp dit och gjorde verkligen en bra insats där de fick lite mer utdelning än vad vi fick. Det var lite surt då, så nu ska vi försöka komma ut med samma energi och spel på tisdag så ska vi tvåla dit dem.

BIK–Almtuna 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.28) Wilhelm Westlund (Emil Öhrvall, Kalle Jellvert), 1–1 (6.28) Hampus Harlestam (Viktor Hertzberg, Andreas Söderberg).

Andra perioden: 2–1 (6.27) Johan Larsson (Henrik Björklund, Emil Öhrvall), 3–1 (13.41) David Lilja (Henrik Björklund, Johan Larsson).

Tredje perioden: 4–1 (10.26) Henrik Björklund.

Skott: 31–26 (13–8, 12–7, 6–11).

Domare: David Bergman, Värmdö och Stefan Johansson, Saltsjö–Boo.

Publik: 2 179.

Artikeltaggar

Almtuna ISBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik BjörklundHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.