Hoppa till huvudinnehållet

BIK-backen blev matchvinnare i återkomsten: ”Jag gick av inför tredje perioden”

Publicerad:
BIK:s back Johan Larsson gjorde comeback mot Almtuna och blev matchvinnare. Arkivbild.
BIK:s back Johan Larsson gjorde comeback mot Almtuna och blev matchvinnare. Arkivbild. Foto: Tomas Nilsson

Han gjorde comeback, klev av efter två perioder, men blev ändå matchvinnare för BIK.

Johan Larsson sköt in det avgörande 2–1-målet och hade en assist i 4–1-segern hemma mot Almtuna.

– Det känns såklart bra. Stundtals spelade vi som vi ska med mycket energi. Då är det ganska enkelt att spela ishockey och det var roligt att göra comeback, säger den rutinerade BIK-backen.

BIK-forwarden om sitt poängrekord: ”Självförtroende betyder allt”BIK bröt förlustsviten och tog tre poäng

BIK Karlskogas assisterande lagkapten Johan Larsson hade inte spelat match sedan förlusten borta mot Kristianstad den 10 november. Men i dag hemma mot Almtuna gjorde han comeback efter skadefrånvaron.

Och vilken återkomst det blev för den 35-årige välmeriterade backen. Larsson spelade visserligen bara drygt sju och en halv minut, men ändå hann han med att pricka in det matchvinnande 2–1-målet samt assistera till 3–1. Som grädde på moset var han inne på tre mål framåt och noll bakåt.

– Det var kul. Det kändes väl helt okej. Det går åt rätt håll, säger Johan Larsson om comebacken och berättar varför han inte fanns med i tredje perioden:

– Förhoppningen var att jag skulle spela klart hela matchen men jag tog det säkra före det osäkra och gick av inför tredje perioden. Jag har inte varit på is så mycket så det kändes dumt att pressa på för hårt. Efter två perioder hade vi matchen lite där vi ville och grabbarna gjorde det bra utan mig.

”Ett bra pass”

Larssons viktiga balja till 2–1 kom några minuter in i den andra perioden.

– Jag kände mig hyfsat pigg och gick med i ett anfall. ”Björka” (Henrik Björklund) gjorde det fantastiskt bra och jag fick väldigt mycket tid att sikta in mig. Det var bara att hänga dit den som man brukar säga. Det var ett bra pass av ”Björka” som sagt.

Ett mål och en assist på sju och en halv minut istid är en hyfsad comeback.

– Det känns såklart bra. Stundtals spelade vi som vi ska med mycket energi. Då är det ganska enkelt att spela ishockey och det var roligt att göra comeback. Väldigt roligt att vi vann inför ungarna som var på plats i dag (Barnens dag i Nobelhallen). Alla som ville fick även vara med och träna med oss efter vår isvärmning innan dagens match. Det är roligt att man kan ge tillbaka någonting.

Kan du spela mot Björklöven på tisdag?

– Det siktar vi på. Jag hoppas att det ska fungera bra.

BIK-forwarden David Lilja hade mycket gott att säga om Johan Larsson.

– Johan är en otroligt viktig spelare för oss. Han kommer in med både mycket rutin och mycket skicklighet. Det är en klar förstärkning när han är på isen för oss, säger Lilja.

I den allsvenska tabellen är BIK på fjärde plats med 38 poäng på 21 matcher.

BIK–Almtuna 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.28) Wilhelm Westlund (Emil Öhrvall, Kalle Jellvert), 1–1 (6.28) Hampus Harlestam (Viktor Hertzberg, Andreas Söderberg).

Andra perioden: 2–1 (6.27) Johan Larsson (Henrik Björklund, Emil Öhrvall), 3–1 (13.41) David Lilja (Henrik Björklund, Johan Larsson).

Tredje perioden: 4–1 (10.26) Henrik Björklund.

Skott: 31–26 (13–8, 12–7, 6–11).

Domare: David Bergman, Värmdö och Stefan Johansson, Saltsjö–Boo.

Publik: 2 179.

Artikeltaggar

Almtuna ISBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyJohan Larsson

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.