Hoppa till huvudinnehållet

Hampus tog hem DM i badminton: ”Det blev en hel del matcher”

Publicerad:
Hampus Nilsson Lilja vann herrsingeln. I herrdubbeln bildade han par med Albin Pettersson, men det blev ingen medalj där.
Hampus Nilsson Lilja vann herrsingeln. I herrdubbeln bildade han par med Albin Pettersson, men det blev ingen medalj där. Foto: Arkivbild

DM i badminton har avgjorts i Karlstad och herrsingeln vanns av Christinehamns badmintonsällskaps Hampus Nilsson Lilja.

Hampus vann först tre gruppspelsmatcher. Han gick direkt till kvartsfinal, vann denna och sedan även semifinalen och finalen.

Där spelade Hampus mot Nithi Thumduang. Båda spelar seriespel i Team Östra Värmland och Nithi är även lagets tränare.

– Det var nog inte en skön förlust för honom, säger Hampus glatt.

– Det var inte självklart att jag skulle vinna.

Hampus tycker att han spelade stabilt rakt igenom DM-singelspelet. Han tappade endast ett set, i semifinalen mot Grums BMK:s Gustav Aronsson.

Hampus siktar närmast på Carlstad Open, och så division 3-seriespelet

I DM tog Christinehamns BMS ett guld, ett silver och tre brons. Leo Hansson och Antimo Andersson kom tvåa i HD U13. Tredjeplatser blev det för Peter Bäcklund och Fredrik Nilsson Lilja i HD senior, Matteus Jakobsson i HS U15 och Leo Hansson i HS U13.

Artikeltaggar

BadmintonChristinehamns BSDM i badmintonHampus Nilsson LiljaKarlstad

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.