Den spräckta majoriteten

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Centerpartiet får kritik som bemöts av dess lokale ordförande.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Föga förvånad. Återigen spräcker Jane Larsson samarbetet. Förra gången spräckte hon och Medhamnscentern själva Centerpartiet i kommunen. Ser man bakåt några år så är det ett antal erfarna centerpartister som inte är med längre.

Nu står Centern ensam i det politiska livet, och inget annat parti kommer rimligen att samarbeta med dem.

Varför? Jo - på grund av Jane Larsson och Monika Gustavsson som tror att det endast är de själva som vet och kan. Allt. Utan undantag. De lever i sin utopiska värld där de fortfarande tror att de ska bygga en ny skola i Nybble (som ett exempel). Man tror ju att såpass ”högt” placerade personer ska besitta en visst hyfs och bildning - icke då - de till och med kastade sig över Adam Slottner så fort tillfälle gavs. Allt för att Jane Larsson skulle bli kommunalråd. Sedan blev det rena släktträffen i den kommunala styrningen med Monika Gustavsson som ordförande i tekniska, sonhustrun Johanna Gustavsson som ordförande i skolnämnden, och dessutom Jane Larsson som kommunalråd för att ge dem direktiven hur nämnderna ska styras.

Långt utanför majoritetens dörrar har vi hört hur Jane har skällt ut Marie Oudin och andra många gånger. Är det inte dags att samtliga inblandade tar bladet från munnen nu och öppet berättar sanningen (som ändå alla vet)? Kommunen tål inte det som pågår, dessa centerpartister måste avgå, Centern måste lämna styret, för att aldrig återvända igen förrän andra personer representerar ett i grunden bra parti.

Varför håller övriga centerpartister tyst? Varför håller Centern på distrikts- och riksnivå tyst? Är ni nöjda med hur era styrande härjar i kommunen? Det lär nog inte bli så många röster på Centern i det kommande valet.

Självsanering önskvärd

Svar direkt Centerpartiet

En anonym insändare tycker till om Centerpartiet i Kristinehamn genom att framföra spekulationer och rena oförskämdheter gentemot förtroendevalda inom Centerpartiet som mycket väl kan gå under beteckningen förtal.

Det är ett stort hot mot demokratin när författaren till en insändare som inte ens törs stå för sina egna skrivna ord ger uttryck för ett sådant förakt mot förtroendevalda, alltså valda av kommunens invånare som arbetar i demokratins tjänst. Vilka vill bli politiker, demokratiarbetare i framtiden när man riskerar att utsättas för sådana här osmakliga och helt verklighetsfrämmande påhopp. Jag hoppas verkligen att alla partigrupper verksamma inom politiken i Kristinehamn tar avstånd ifrån ett sådant här debattklimat.

Jag tänker som ordförande i centerpartiet Kristinehamn ändå upplysa om att vi har en stor styrelse som är demokratiskt vald av våra medlemmar precis som i alla andra föreningar och vi tar gemensamma beslut. Vi har representation ifrån kommunens alla delar, Ölme, Visnum, Visnums-Kil, Rudskoga, Björneborg och ifrån Kristinehamn tätort. Vi i Centerpartiet är stolta över våra förtroendevalda som gör ett mycket gott jobb på sina demokratiskt tillsatta uppdrag.

Jag kommer fortsättningsvis inte besvara oseriösa och oförskämda insändare av anonyma skribenter men däremot deltar jag och övriga i Centerpartiet i Kristinehamn gärna i den offentliga debatten om olika sakfrågor och den framtida utvecklingen av Kristinehamns kommun.

Anders Ölmhult, ordförande centerpartiet Kristinehamn

Svar direkt samt en ursäkt från Nya Kristinehamns-Posten

På NKP:s insändarplats är det högt i tak. Här framförs både kritik och beröm.

Det är tillåtet, och ibland kanske till och med lämpligt, att skriva insändare under signatur.

Hur tråkigt det än är att bli kritiserad så skulle det vara ett ännu större hot mot demokratin att inte låta kritiken framföras, så länge den håller sig inom de etiska spelreglerna.

De Centerpartister som i insändaren får kritik har nyligen skrivit egna insändare där de lyft fram sina politiska framgångar. Då får man vara beredd på att det finns andra som inte delar den bilden. Centerpartiet får också möjlighet att direkt bemöta kritiken.

Tycker Centerpartiet att vi utsatt dem för en publicitetsskada så kan de få saken prövad hos Medieombudsmannen.

NKP vill också be Anders Ölmhut och Centerpartiet om ursäkt. Det har framkommit att Ölmhult inte fick en justerad version av insändaren innan han skrev sitt svar. Namnet på två inte längre aktiva inom partiet plus en olämplig formulering i slutet på insändaren togs bort. Ölmhult meddelades detta men det gick inte fram till honom. Här har vi på tidningen brustit i våra rutiner och ber om ursäkt för detta.

Maria Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.