Hoppa till huvudinnehållet

BIK-målvakten om andra målet: ”Jag tar på mig den alla dagar i veckan”

Publicerad:
Marcus Hellgren Smed vaktade kassen för BIK i bortaförlusten mot Mora.
Marcus Hellgren Smed vaktade kassen för BIK i bortaförlusten mot Mora. Foto: Alfred Björklund

Marcus Hellgren Smed var besviken efter förlusten mot Mora. Framför allt var han besviken på hur han släppte in Moras andra mål till 0–2.

– Jag tar på mig den alla dagar i veckan, det är inget snack om det, säger BIK-keepern.

Förlust för BIK – som var nära stark upphämtning

Marcus Hellgren Smed gör sin första säsong i BIK Karlskoga och den 27-årige burväktaren har imponerat under sin första tid med en räddningsprocent på 93,9 på tre matcher och endast 1,35 insläppta mål i snitt.

På fredagskvällen gjorde Marcus Hellgren Smed sin fjärde BIK-match där det blev förlust med 2–5 och keepern tvingades släppa fyra puckar förbi sig eftersom en var i tom bur. Hur som helst var Hellgren Smed givetvis besviken efter förlusten.

– Det är oerhört surt. Det är jäkligt surt överlag. Jag tycker att vi kanske inte riktigt spelade som vi vill spela under de första två perioderna. I tredje perioden visade vi verkligen hur bra vi kan vara. Det var synd att det inte räckte till poäng.

Vad gör att det blir så?

– Vi har bra förutsättningar för att förberedda oss på rätt sätt så det är svårt att svara på. Alla vill liksom spela så bra så som möjligt och vinna så det är svårt att svara på anledningen nu.

”Pucken tog i masken”

Ett av Marcus Hellgren Smeds insläppta mål mot Mora såg väldigt konstigt ut och det var 0–2-målet som kom efter ett högt backskott från långt håll. Ett mål som BIK-målvakten tar på sig.

– Det är klart att det var mitt fel. Pucken tog i masken och det blev en olycklig studs och jag tappade sedan masken i samma veva. Pucken studsade sedan ner bakom mig… Men det är klart att jag tar på mig det, det får inte hända, säger Hellgren Smed om den svåra situationen som uppstod efter ett konstigt avslut:

– Jag såg pucken ganska sent så jag försökte egentligen bara gå upp med axlarna men då träffade pucken på masken samt axeln. Pucken gick i en båge över mig och när jag skulle blockera pucken kom deras spelare och petade in den innan. Men jag tar på mig den alla dagar i veckan, det är inget snack om det.

Sett över hela matchen gjorde Marcus Hellgren Smed flera mycket bra räddningar.

Hur känner du totalt kring din insats i dag?

– Det är jäkligt svårt att säga med förlusten i sig och så vidare. Jag hade åkt upp hit för att vinna och vi gjorde inte det så då har jag svårt att vara nöjd över min egen insats också.

Men det är en BIK-målvakt som totalt sett alltså har startat säsongen riktigt bra.

– Jag tycker att det har rullat på bra. Vi är ett bra lag och jag har kommit in i det bra. Det känns hoppfullt. Men jag hade såklart velat vinna de här två sista matcherna där jag har startat. Men det är bara att ta nya tag. Man får träna ännu hårdare så ska jag vara redo i nästa match där jag får chansen.

Mora–BIK 5–2 (1–0, 2–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (2.03) Nils Thomasson (Isak Garfve, Macintyre Bobby Thomas).

Andra perioden: 2–0 (4.51) Macintyre Bobby Thomas (Axel Bergkvist, Nils Thomasson), 3–0 (14.07) Axel Bergkvist (Daniel Ljunggren, Lukas Wernblom) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (2.56) Henrik Björklund (Aleksi Rekonen, David Lindquist) spel fem mot fyra, 3–2 (3.36) Gustaf Franzén (Aleksi Rekonen), 4–2 (18.43) Filip Lennström (Måns Carlsson, Isak Pantzare), 5–2 (19.25) Johan Persson (Daniel Ljunggren, Lukas Wernblom).

Skott: 30–22 (10–5, 13–3, 7–14).

Utv, Mora: 3x2. BIK: 6x2.

Domare: Petter Norman, Hudiksvall, och Anders Sandahl, Filipstad.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyMarcus Hellgren Smed

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.