Bjarne Olsson: ”Erics raljerande är en förolämpning”

Insändare
PUBLICERAD:
Bjarne Olsson (S) håller inte med Eric Hesselius (L) i hans beskrivning av Kristinehamn.
Foto: Magnus Carlsson
Läser Eric Hesselius insändare om att kommunen är på rätt väg. Så vill nog en politiker som företräder majoriteten beskriva läget och speciellt när vi närmar oss ett val.

Visst, mycket är bra, med återetableringen av försvaret och bostadsbyggandet med mera.

Men jag blir ändå trött på Erics raljerande stil. Men vad menas med ”sovande bruksort”? Kristinehamn är inget litet samhälle med endast en stor industri, det är den klassiska definitionen av en bruksort. Vi har ett brett och innovativt näringsliv med många duktiga entreprenörer, inte minst småföretagare.

Och vad menas med att vi har gått från det läget till att bli ett besöksmål med restauranger, turistattraktioner och idrottsevenemang? Det låter på Eric som att restauranger och det övriga är något helt nytt för kommunen. Självklart är det inte så och jag hoppas Eric vet det. Raljerandet är en kränkning mot de företagare, föreningar med flera som under lång tid gjort allt för att skapa en attraktiv kommun.

De utmaningar som beskrivs är självklart riktiga och de är särskilt kännbara för de människor som lever i arbetslöshet. Just därför har jag och Samuel Carlén lagt en motion som handlar om att vi vill se mer kraftfulla kommunala insatser mot arbetslösheten.

Sedan skriver Eric att ”vi” som politiker måste ta ansvar för kommunens ekonomi. Lustigt, eller det är det egentligen inte, att Eric skriver så samtidigt som han leder en verksamhet med ett skenande budgetunderskott. Nu senast minus 30 miljoner.

Bjarne Olsson, oppositionsråd för Socialdemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.