Hoppa till huvudinnehållet

Välgörenhetskonsert i Rudskoga kyrka

Publicerad:
Traditionen med en välgörenhetskonsert i Rudskoga kyrka där Nysund Gent Quartet medverkar är nu återupptagen.
Traditionen med en välgörenhetskonsert i Rudskoga kyrka där Nysund Gent Quartet medverkar är nu återupptagen. Foto: Privat

Drygt 95 personer kom till Rudskoga kyrka när det arrangerades välgörenhetskonsert med insamling till förmån för bröst- och prostatacancerforskning. Sjöng, med den äran, gjorde Nysund Gent Quartet.

Agneta Eriksby hälsade välkommen och talade om all längtan och väntan att få höra Nysund Gent Quartet igen efter pandemin. Hon läste och berättade även små barnhistorier. Allt med barnens härliga underfundighet.

Även om musiken var upplyftande och medryckande fanns det en allvarlig underton i konserten.

Susanne Pantzare från Bröstcancerföreningen Värmland och Kenneth Hermansson Prostatacancerföreningen Värmland berättade kort om sina egna erfarenheter av att ha drabbats. Men de berättade även om det stöd de fått under sin sjukdom och att de är engagerade i sina föreningar för att kunna ge något tillbaka till andra som drabbats.

Bättre kunskap till de som fått en cancerdiagnos, samlad erfarenhet av cancervård och påverkansarbete för bättre vård är andra punkter i föreningarnas arbete.

Allvar blandades med flera sånger med manskören. Det bjöds på flera kända stycken som Tears in Haven, Stad i ljus, Running Bear, Håll mitt hjärta, Can you feel the love tonight med flera

När sången hade klingat ut och applåderna inte vill ta slut blev det som sig bör några extranummer.

Konserten inbringade ett belopp på drygt 9 500 kr, vilket kommer att delas lika mellan föreningarna.

Arrangör var Svenska kyrkan.

Artikeltaggar

BröstcancerförbundetCancerCancerfondenKenneth HermanssonMusikProstatacancerfondenProstatacancerförbundetRudskogaRudskoga kyrka

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.