Välfärd inget för högern

Insändare
PUBLICERAD:
Signaturen Sosse ger sig in i debatten kring välfärdspengarna.
Foto: Martina Holmberg / TT
Centerpartiet skrev förra veckan en insändare i NKP och var kritiska till hur övriga partier i den politiska majoriteten vill använda de så kallade välfärdspengar som regeringen fördelat till kommunerna Centern har helt rätt i sin kritik.

Tekniska nämnden och skolnämnden har konkreta förslag på hur de här pengarna kan utnyttjas och de går tydligt i linje med hur regeringen tänker kring de här medlen. Nu säger övriga borgerliga partier i majoriteten nej till de här förslagen och det är mycket underligt eftersom förslagen är bra bland annat för våra barn och unga och innebär en tydlig satsning på välfärden.

Vår kommun får sammanlagt 24 miljoner under två år och det är pengar som skulle kunna vara till stor nytta i vår kommun för utsatta grupper och förbättra villkoren för unga och övriga invånare i vår kommun? Det verkar som om liberaler och moderater är mer intresserade av att lägga pengarna på hög än att använda dem till satsningar inom välfärden. Självklart är detta ett stort svek mot de invånare som skulle ha behövt de här satsningarna. Nu är risken stor att merparten av de här pengarna inte kommer att användas för satsningar inom välfärden utan gå in ett stort svart hål.

Men jag är väl inte överraskad. Högern och det högerkonservativa blocket har väl aldrig varit intresserade av satsningar inom välfärden.

Sosse

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.