Plusresultat för äldreomsorgsnämnden – nu tar ny nämnd över

Publicerad:
Nu ansvarar nämnden för stöd, vård och omsorg för arbetet som tidigare leddes av äldreomsorgsnämnden. Foto: JESSICA GOW / TT

Sedan månadsskiftet har den nya nämnden tagit över arbetet efter äldreomsorgsnämnden, som lämnar ett plusresultat efter sig.

Den 1 september tog nämnden för stöd, vård och omsorg över det arbete som äldreomsorgsnämnden tidigare ansvarade för.

Den nya nämnden arbetar med omsorg om äldre och andra personer i behov av bistånd med till exempel hemtjänst. Nämnden arbetar även med kommunal hälso- och sjukvård, habilitering och förebyggande hälsoarbete och med personer med funktionsstöd.

Sonja Höglund (M) som var ordförande för äldreomsorgsnämnden, är nu ordförande för nämnden för stöd, vård och omsorg.

Förvaltningschef är Eva Lotta Lindskog.

I förra veckan presenterades äldreomsorgsnämnden sista delårsrapport och nämnden redovisar ett positivt resultat.

Driftbudgeten visar en positiv helårsavvikelse med ett överskott på drygt fem miljoner i nettokostnader.

Bland annat lämnar särskilt boende ett överskott på drygt tre miljoner och den politiska verksamheten lämnar ett överskott på 233 000 kronor.

Orsaken ska enligt delårsrapporten huvudsakligen bero på intäkter för ökade kostnader med anledning av pandemin. Intäkterna rör 2020 men har inkommit under 2021.

Även i äldreomsorgens verksamhetsmål visar positivt resultat.

Bland annat mäts brukarnas bedömning av hemtjänst och särskilt boende och siffrorna gör att äldreomsorgsnämnden bedömer att målen är delvis uppfyllda.

En uppstartad kultur- och aktivitetsbank ger ett godkänt mål och att antal träffpunkter ökat ger ännu ett.

– Fysiska aktiviteter har delvis gjorts om till digitala aktiviteter men flera anpassningar såsom uteaktiviteter då det varit möjligt genomförts. Antalet träffpunkter har utökats med en ny lokal. Pandemin har i stor utsträckning påverkat aktiviteter och den digitala utvecklingen på särskilt boende på ett positivt sätt, står det i delårsrapporten.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgsnämndenBudgetarEva Lotta LindskogKristinehamns kommunPolitikSonja Höglund

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare