Hoppa till huvudinnehållet

Baggerud camping är till salu: ”Jag känner att jag är för gammal”

Publicerad:
Baggeruds camping ligger ute till försäljning.
Baggeruds camping ligger ute till försäljning. Foto: Maja Olsson

För köparen ingår bland annat jakträtt, ställplatser, vandrarhem och skogsmark.

Baggerud camping och fiske är till salu.

Nästan 2,5 mil söder om Kristinehamns tätort ligger campingen vid Vänern som nu är till salu. Ludvig & co är ansvariga för försäljningen och utropspriset är sju miljoner kronor.

Fastigheten innehåller totalt 49,5 hektar mark varav 31 hektar är produktiv skogsmark.

I köpet ingår även fyra stugor för uthyrning, vandrarhem, 55 ställplatser för husbil och husvagn och tillhörande servicehus, reception, samlingslokal med mera.

Jakträtt och iläggningsplats för båtar ingår också.

Ingemar Johansson har drivit Baggerud camping och fiske i 19 år.

Hur kommer det sig att du säljer nu?

– Jag känner att jag är för gammal. Jag orkar inte och inget av barnen vill ta över, säger han.

– Det har varit bra utveckling här nu också så det blir bara mer och mer jobb, så jag orkar inte hålla på. De utbyggnader som måste göras får någon annan göra.

Ingemar Johansson har drivit Baggeruds camping och fiske i 19 år. Han hoppas att den som köper anläggningen vill fortsätta arbetet. Arkivbild.
Ingemar Johansson har drivit Baggeruds camping och fiske i 19 år. Han hoppas att den som köper anläggningen vill fortsätta arbetet. Arkivbild. Foto: Magnus Carlsson

Och det har inte varit ett lätt beslut för Ingemar Johansson.

– Det är skönt nu när en har tagit beslutet, men det har varit mycket vånda. Det är ju ändå något som man har jobbat med i snart 20 år.

Den första visningen är om ungefär en och en halv vecka. Vad som händer med verksamheten, campingen och fisket, är i nuläget oklart. Det beror på köparen.

– Det vet vi ju inte något om hur det kommer bli. Min förhoppning är att den som köper det är någon som vill utveckla det och föra det vidare. Det är min intention, säger Ingemar Johansson.

På åtta dagar har annonsen drygt 4 500 visningar på Hemnet.

Artikeltaggar

BaggerudCampingFiskeFörsäljningHemnetKristinehamns kommunStällplatsTurismVänern

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.