Kyrkovalet: Rösta senast Söndag kl 20.00

Insändare
PUBLICERAD:
Kyrkovalet har börjat med förtidsröstning.
Foto: Peter Bäcker
Vill du som jag, att Svenska kyrkan även efter 2021 ska ha ”låga trösklar”, ”högt i tak”, vara öppen och tillgänglig för alla, en kyrka som har fokus på Gudstjänstfirande, lärande och undervisning, barn, unga och utsatta och som är klimatsmart?

På söndag kl 20.00 stänger vallokalerna så innan dess har du som är fyllda 16 år och medlem i Svenska kyrkan, möjlighet att påverka hur kyrkans verksamhet kommer att bedrivas framöver. Innan du lägger din röst, kolla vad de olika nomineringsgrupperna och kandidaterna på valsedeln har för värderingar, är det värderingar som du delar och anser ska vara vägledande i kyrkans beslutande organ framöver?

Tyvärr delar inte alla nomineringsgrupper som ställer upp i kyrkovalet allt det som framgår av inledningen ovan. Vissa vill heller inte att alla medlemmar ska kunna rösta till alla tre nivåer, församling, stift och kyrkomöte i kyrkovalen framöver.

I tidningen Kyrknytt som nyligen gick ut till alla hushåll i Karlstads stift får du på sidorna 20-23 en bra överblick om de olika nomineringsgruppernas värderingar och vad de vill med Svenska kyrkan framöver. Du kan även gå in på svenskakyrkan.se/karlstadsstift/kyrknytt.

Har du inte redan förtidsröstat, gör även din röst hörd innan söndag kl 20.00 då vallokalerna stänger!

Benny Ahremark Persson (c)

Kandidat i kyrkovalet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.