POSK: En kyrka fri från partipolitik

Insändare
PUBLICERAD:
Kyrkan ska vara fri från partipolitiken menar POSK som ställer upp i årets kyrkoval. Kyrkan får här illustreras av Ölme kyrka, som är en av kyrkobyggnaderna inom Kristinehamns pastorat.
Foto: Joakim Magnusson
Förtidsröstningen har nu börjat och snart närmar vi oss valdagen den 19 september. För fyra år sedan var POSK, partipolitiskt obundna med i valet och vi fick 40 procent av rösterna. Vilket förtroende alla dessa människor visade oss. Du kanske var en av dem.

Vi har försökt att medverka till att Svenska kyrkan i Kristinehamn ska fungera så bra som möjligt i bland annat gudstjänstliv med dess rika sång- och musikutbud, i diakoniverksamhet och i barn- och ungdomsverksamhet.

I din brevlåda har du fått Valextra från POSK i Kristinehamn där du kan läsa om oss 23 kandidater och om vårt valprogram.

Vi vill vara en fri kyrka som står på egna ben utan inblandning från partipolitiska nomineringsgrupper.

Våra tre valfrågor för åren 2022–2025 är:

1. Vi vill verka för en kyrka där människor möts av hopp, omfamnas av kärlek och hittar en tro som bär.

2.Vi vill verka för att troendegemenskapen och engagemanget i den lokala församlingen är grunden för kyrkans förtroendevalda.

3. Vi vill verka för att utveckla sommarhemmet Pärlan och skapa mötesplatser där människor finns.

POSK i Kristinehamn

Styrelsen: Stig Axelsson, ordförande, Sofia Westerdahl, Lars Tanner, Sabina Goméz Jansson, Ola Magnusson, Maria Gudmundsson och Per Jernberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.