Äntligen hävs upphandlingen av Karlskoga BB

Insändare
PUBLICERAD:
BB förlossning vid Karlskoga lasarett har varit stängt sedan 2019.
Foto: Roger Gleisner
Den politiska majoriteten i regionen skulle lyssnat på Sverigedemokraterna i frågan om ett återöppnande av förlossningen i Karlskoga.

Att skjuta över ansvaret för ett återöppnande av förlossningen i Karlskoga till en privat aktör visade sig vara helt fel väg att gå. Vi kan konstatera att sverigedemokraternas förslag till lösningar för att skyndsamt återöppna förlossningen i regional regi hade varit den absolut snabbaste lösningen.

Det politiska styret med Karin Sundin i spetsen har aktivt valt att blunda och skjuta ifrån sig ansvaret, vi har vid åtskilliga tillfällen påtalat riskerna med att lägga över ansvaret i en upphandling som var dömd att misslyckas redan på förhand.

Ingen privat aktör har nappat på att bedriva förlossningsverksamhet i Karlskoga utifrån de krav och budgeterade underlag som sänts ut på marknaden. Detta har givetvis den politiska majoriteten känt till under en tid, att de ska backa från sitt ställningstagande om att inte bedriva förlossningsverksamhet vid Karlskoga lasarett i regional regi har de visat väljarna under en lång tid att de inte är beredda att göra.

Den politiska majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen talar gärna och ofta om en jämlik sjukvård i hela regionen men när det väl kommer till kritan så stannar det tyvärr vid just fina ord och valfläsk.

Sverigedemokraterna kommer fortsätta kampen för att förlossningen i Karlskoga skall återöppnas skyndsamt i regional regi, detta har vi visat genom extra öronmärkta pengar i våra budgetförslag under ett par år nu i regionen.

Patrik Nyström (SD) Regionråd

Elin Jensen (SD) Regionråd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.