10 år sedan

Publicerad:
Veronica Näsström är på Bättringsvägen. Foto: Sofia Eklund

100 år sedan

Aktuella vägarbeten. Drätselkammaren har uppdragit åt stadsingenjören att låta förbättra vägen från Tullportsgatan förbi Mekaniska verkstaden genom igenfyllning av diket vid stadens fastighet nummer tre vid Tullportsgatan och utläggning av trottoar från nämnda gata till Västa Järnvägsgatan samt borttagande av trätrottoaren vid Mekaniska verkstaden och denna trottoars ersättande med en grustrottoar.

Extratjänst. Från och med den 15 september och till och med den 30 maj 1922 kommer läkaren Anne-Margit Simonsson att bistå personalstyrkan på hospitalet i Kristinehamn.

50 år sedan

Autostrada. Nu har det äntligen blivit asfalt på Kungsgatan i centrala Kristinehamn. Kungsgatan från och med korsningen Norra Staketgatan har varit avstängd för trafik i några dagar. Anledningen har varit att hela gatan upp till Karlstadsvägen och Dalagatan har försetts med asfalt. Nu har trafiken släppts på igen och alla bilister har fått ett betydligt bättre underlag att cruisa fram på.

Simkung. Simmaren Jan Magnusson från Kristinehamn är favorittippad när JDM under helgen avgörs vid Örsholmsbadet i Karlstad. Han aspirerar främst på segern i 100 meter fjäril men väntas också vara med och kriga om den översta pallplatsen på 200 meter medley. 22 lag har anmält sig till tävlingarna. Det blir totalt 161 individuella starter. En annan möjlig medaljaspirant från Kristinehamn är Annemoo Nyberg på 200 meter bröstsim.

25 år sedan

Stal till hyran. När en 27-årig småbarnsmamma skulle ta ut pengar i en bankomat upptäckte hon att personen före henne hade glömt att ta med sig 5 000 kronor som låg och väntade i sedelfacket. Frestelsen blev för stor, den 27-åriga kvinnan plockade med sig pengarna och gick därifrån. Kvinnan har nu åtalats för stöld. Hon har erkänt. Kvinnan är ensamstående småbarnsförälder och låg efter med hyran. Det var till hyran som de stulna pengarna gick.

Mystisk lampa. Nu kan NKP avslöja varför det sitter en gulröd lampa i höjd med Stolpen. Den släcks när någon vill resa med bussen. Det är så busschaufförerna vet om någon väntar vid hållplatsen.

Artikeltaggar

FamiljKarlstadsvägen KristinehamnKungsgatanLokalhistoriaNKPÖlmeStölderVägarbete

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare