Varför är grönsakspriserna så höga?

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Skördetid borde grönsakerna vara billigare anser Arga Tanten.
Foto: Charlotte Ferneman

Och har varit hela sommaren. Jag trodde att skördetiden för tomater, gurka osv. var under sommaren. Men man håller samma pris som under vintern när man importerar från utlandet. Nu när man borde kunnat frossa i svenska tomater osv. men det kan man inte med tanke på priset. Och ingen tycks reagera på det ohemula priset.

Är det extrapris på tomater så är det oftast på kvisttomaterna. Dessa som numera ser ut som dom odlats på anabola steroider, stora bjässar som påminner om bifftomater. Dom är för stora!

Och det var dom inte från början när Nederländerna började exportera dom hit. Då var dom jämförbara med ”vanliga tomater” storleksmässigt. Och dom hade samma dimension på tomaterna på alla kvistarna. Vilka är det som sätter priserna på våra grönsaker, är det odlarna eller våra matvarukedjor? För det är ingen skillnad på prissättningen. Lika dyrt över hela linjen.

Och ni kunder som bara accepterar dom höga priserna på frukt o grönt, jag bara undrar tycker ni att det är ok att betala så mycket? Att jag inte gör det är klargjort med denna insändare.

Arga Tanten

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.