Hoppa till huvudinnehållet

10 år sedan

Publicerad:
Vollleyboll. Tjejerna Josefine och Jennifer Frostelid från Björneborg spelar i superettan med Degerfors-klubben VK Orion
Vollleyboll. Tjejerna Josefine och Jennifer Frostelid från Björneborg spelar i superettan med Degerfors-klubben VK Orion Foto: Oscar Gustavsson

100 år sedan

Fotbollsmatch. Nu har alla idrottsintresserade i staden något att se fram emot, då Kamraterna från Kristinehamn under söndagen ställs mot Västermalms IF, ett av huvudstadens bästa fotbollslag. Laget har bland annat "inregistrerat" en seger över ett annat storlag, nämligen AIK. I Västermalms startelva hittar vi följande spelare: Vittbolt, Vicklund, R. Johansson, Y. Johansson, Järfva-Svensson, H. Karling. E. Österberg, E. Hansson, Svärd, Brattén och Almqvist. Flera spelare har erfarenhet av internationellt spel. Förhoppningsvis går det bättre än när lagen möttes senast. Då föll Kamraterna med 1-6.

50 år sedan

Också fotboll. Villastadens fotbollsgrabbar spelade hyfsat och bra fotboll mot Norrstrand på Brovallen, trots förlusten med 0-3. Målvakten Bror Georgsson var en av matchens verkliga behållningar. Avo Asukula i fyrbackslinjen förtjänar också beröm. Även Lars-Göran Larsson och Bert Lundell spelade fint ihop. Ingemar Fröding har ännu inte hittat son roll på mittfältet, men Stellan Nilsson är en riktig fisnickare, enligt referatet i NKP.

25 år sedan

Något i hästväg. Flyinge stuteri i Skåne är känt som landets centrum vad gäller avelshingstar. För att det inte ska bli så långa resor för stoägare när stona ska betäckas placeras hingstar ut på olika stationer över hela landet. Värmlands Säby gård är den enda stationen i Värmland. Hos Lars Magnus Olsson finns hingsten Trombon 704.

"Tanken har funnits hos mig länge eftersom jag har fått åka till andra stationer för att få mina ston betäckta. Jag har tidigare använt mig av bland annat hingstarna Beach Boy, Master och OS-aktuella Robin Z och Amiral. När Flyinge kontaktade mig under våren och undrade om jag var intresserad funderade jag ett dygn innan jag tackade ja" berättar Lars Magnus Olsson.

Handbollstränare. Pelle Höij har skaffat sig ännu ett järn i elden, nämligen som ny tränare för IFK handbolls herrsektion kommande säsong. Pelle har redan en mängd uppdrag på förbundsnivå och är den som på allvar har blåst liv i handbollen i Kristinehamn. Pelle är optimistisk när det gäller IFK handbolls framtid.

Artikeltaggar

FamiljFotbollHästKristinehamnPelle HöijVärmlands län

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.