Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad padelturnering på Björkvallen

Publicerad:
Det var damerna som öppnade upp lördagens turnering.
Det var damerna som öppnade upp lördagens turnering. Foto: Maja Olsson

Under lördagen gick Lindströms Open av stapeln på Björkvallen. Paren avlöste varandra i svettiga matcher på Foppout Padels två nyetablerade utomhusbanor.

– Det här har varit efterlängtat, säger Lars-Göran Forsberg som driver Foppout Padel.

Det var full ruljans på familjen Forsberg/Levins padelbanor på Björkvallen under lördagen. Turneringen bestod av 22 par och tre olika klasser; dam, mixad och herr. Alla par fick spela minst tre matcher. Några spelare deltog i två klasser.

– Det är vår första riktiga turnering och alla är välkomna. Nivåerna kommer variera och vi gör det här främst för att det är roligt att vara igång, säger Lars-Göran.

Många av deltagarna är nervösa över att de inte vet nivån på paret de kommer att möta och det märks att samtliga är tävlingssugna, enligt Lars-Göran. Det spelades två matcher parallellt på Foppout Padels två utomhusbanor och på bänkarna fanns publik. Döma matchen får spelarna göra själva, Lars-Göran rapporterar sedan in resultatet.

Lars-Göran Forsberg är mycket nöjd över att kunna erbjuda padelturnering på Foppouts padelbanor.
Lars-Göran Forsberg är mycket nöjd över att kunna erbjuda padelturnering på Foppouts padelbanor. Foto: Maja Olsson

Familjen Levin/Forsbergs intresse för padel väcktes för fem år sedan när de testade på padel i Trollhättan där sonen Jonas bor. De nyetablerade padelbanorna ligger inte mer än 700 meter från Eva och Lars-Görans bostad. Sönerna deltar alla på olika vis. Linus är utbildad inom sociala medier och sköter den biten, Jonas är familjens stjärna på padel och Isak bidrar med mycket runtomkring då han är vaktmästare på Björkvallen.

Anmälningarna inför padelturneringen haglade in och reservlistan blev snabbt fylld den också. Den goda uppslutningen har fått Foppout Padel att redan börja fila på fler turneringar under hösten.

Under lördagen spelar hela familjen förutom Eva.

– Vi fastnade helt hela familjen även om Jonas är den som spelat mest, säger Lars-Göran Forsberg.

Resultat

Final herrar

Hiller/Olsson - Fransson/Karlsson 6-3 , 4-6 , 11-9

Final mixad

Forsberg/Lid Nilsson - Brosaler/Lipkin 6-0 , 6-1

Final Damer

Erlandsson/Grundström - Karlsson/Olsson 6-3 , 7-5

Julia Lid Nilsson och Foppout padels egen Jonas Forsberg spelade i den mixade klassen.
Julia Lid Nilsson och Foppout padels egen Jonas Forsberg spelade i den mixade klassen. Foto: Maja Olsson

Artikeltaggar

KristinehamnPadel

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.