Hoppa till huvudinnehållet

Hade skiftnyckel på Vintergatan – åtalas

Publicerad:
En man från Kristinehamn åtalas bland annat för brott mot knivlagen efter att han haft en skiftnyckel inne i en galleria. Skiftnyckeln är beslagtagen och ska förverkas. Foto: Janerik Henriksson/TT

En man i 35-årsåldern från Kristinehamn åtalas för en rad brott, däribland våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Den 20 maj ska mannen enligt åtalet ha stulit varor tillsammans med en annan person till ett värde av närmare 3 200 kronor från Lidl i Kristinehamn. Mannen åtalas för stöld.

Fem dagar senare stoppades mannen inne på Vintergatan med en skiftnyckel. Skiftnyckeln omhändertogs och mannen åtalas för brott mot lagen om förbud anträffande knivar och andra farliga föremål.

"Föremålet var ägnat att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa,” står det i åtalet.

I mitten på juni skulle fyra polisen omhänderta mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Han ska då ha krängt med kroppen, spjärnat emot och försökt att spotta och sparka på poliserna. Det ska ha hänt inne på Stora coop där mannen även stulit varor till ett värde av knappt 900 kronor.

Han åtalas därför för våldsamt motstånd och ringa stöld.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott då han misstänkts ha använt amfetamin på en adress Bäckhammar i mitten av april.

Mannen erkänner samtliga brott utom brott mot knivlagen. Han motsätter sig även att den beslagtagna skiftnyckeln ska förverkas.

Artikeltaggar

ÅtalBäckhammarBrott & blåljusKristinehamnRinga narkotikabrottRinga stöldStölderVåldsamt motstånd

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.