Det blir en dansbandskväll i parken

Publicerad:
Vi älskar dansbandz heter föreställningen Anna Bromee kommer till Björneborgsparken med. Foto: Sara Ringström

Det fanns en tid då det var dans i parken varje lördag. På torsdag kommer åter dansbandsmusik att ljuda i Björneborgsparken, men nu i form av ett scenprogram.

Det är skådespelerskan Anna Bromee som kommer till Björneborg med sin show Vi älskar dansbandz. Hon utlovar en svängig och medryckande föreställning med musik från 1950-talet fram till idag. Musiken har hon lånat av allt från Sven-Ingvars till Arvingarna.

– Jag har burit på idén till föreställningen sedan 2016, men fick inte tid att skriva den förrän pandemin bröt ut, berätta Anna Bromee.

Föreställningen hade premiär i Lund förra söndagen och nu är hon helspänd på att få komma till Värmland för att framföra den:

– Det var ju där som det moderna dansbandet föddes med Sven-Ingvars, Sten & Stanley och Vikingarna.

Anna Bromee har en bakgrund som dansbandssångerska hemma i Södermanland på 1990-talet där hon sjöng i Haddons orkester. Hon har samlat på sig en rad anekdoter som ska krydda föreställningen. Svar på frågan varifrån dansbandens fascination för bokstaven z kommer ifrån utlovas också. Samma sak vad gäller de mer kreativa än vackra kostymer som användes på 1970-talet.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna erbjuda program i parken igen, säger parkföreståndare Anders Larsson.

Förra helgen spelades en barnföreställning med Pettson och Findus, vilket gav mersmak för alla som är engagerade i parken.

– Det bästa som finns är ju att se parken fyllas av glada människor, säger Anders Larsson.

Han berättar att han fann föreställningen via programmet Kultur på landsbygd och tyckte att den skulle passa bra in i parkens program:

– Jag vill att vi ska ha både dansband och hårdrock i parken. Plus barnteater. Vi ska ha hela bredden, precis som det ska vara i en folkpark.

Anders Larsson hoppas att vädret håller i sig även över torsdag kväll:

– Då blir det en sådan där sommarkväll som man vill att det ska vara.

Artikeltaggar

BjörneborgBjörneborgs Folkets hus och parkNöje/Kultur

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare