Hoppa till huvudinnehållet

Bruno Johansson nionde bäst i Sverige

Publicerad:
Kristinehamns tennisklubbs Bruno Johansson
Kristinehamns tennisklubbs Bruno Johansson Foto: Oscar Gustavsson

Kristinehamns tennisklubbs nya stjärnskott Bruno Johansson fortsätter att imponera. I veckans riksfinal i Båstad har han tävlat mot de bästa 15-åringarna i Sverige och tog, efter en tuff start, hem en nionde plats i turneringen.

I veckan har slutspelet av Elite Hotel Next Generation Cup, tidigare Kalle Anka Cup, gått av stapeln. Kristinehamnstalangen Bruno Johansson gjorde sitt tredje raka finalspel i Båstad efter att ha vunnit alla fyra matcher i kvalet.

Till en början såg det tufft ut för Bruno Johansson som förlorade sina två första gruppspelsmatcher.

– Den första matchen var det jämnt. Då förlorade jag en fyrasetsmatch. Det var en av de bättre matcherna här i Båstad och jag tycker ändå jag spelade bra. Men tyvärr förlorade jag, säger Bruno Johansson och fortsätter:

– Den andra matchen var det tufft. Jag mötte en som var bra. Det var små marginaler men han var bättre.

Hur laddade du om efter det?

– Jag försökte bara fortsätta spela på och spela mitt spel. Så gjorde jag det och vann tre matcher i rad sen.

15-åriga Bruno Johansson satsar på tennisen.
15-åriga Bruno Johansson satsar på tennisen. Foto: Oscar Gustavsson

Vinst i sista gruppspelsmatchen innebar att Bruno placerade sig på en tredjeplats i sin grupp och fick möta resterande grupptreor. I placeringsmatcherna fick Kristinehamns satsande tonåring först möta Borlänges Filip Söderqvist som han besegrade med 4-2 4-0. Den sista matchen spelades mot Örebros Edvin Kraft som Bruno slog med imponerande 4-0 4-0. Detta resulterade i en niondeplats totalt sett i turneringen och därmed är Bruno Johansson topp nio i Sverige bland 15-åringar.

– Jag tycker ändå det var bra att jag kunde ta mig samman och vinna tre matcher i rad efter att jag förlorade de två första. Det kunde gått sämre men jag spelade på och så blev det ändå bra med en nionde plats.

Bruno har en fullspäckad sommar med tennis framför sig. Härnäst väntar Junior SM-Race i Falkenberg. Den tuffa starten i Båstad tar han med sig som en lärdom inför framtida tävlingar.

– Man får inte ge upp. Det är viktigt att kunna fortsätta spela på även om man har spelat lite sämre någon match, konstaterar Bruno.

Artikeltaggar

BåstadBruno JohanssonKristinehamns TKTennis

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.