Hoppa till huvudinnehållet

Bruno till Båstad igen – gick till final senast

Publicerad:
Bruno Johansson ser fram emot en sommar späckad av tävlingar.
Bruno Johansson ser fram emot en sommar späckad av tävlingar. Foto: Oscar Gustavsson

Bruno Johansson har sina vana trogen tagit sig till slutspelet av Elite Hotel Next Generation Cup, tidigare Kalle Anka cup.

– Det är väldigt roligt att spela i Båstad. Alla de bästa brukar vara med, säger Kristinehamns tennisklubbs satsande tonåring.

Kvalspelet till Båstadsfinalen spelades nyligen.

– Det var första tävlingen i år. Senaste tävlingen jag spelade måste ha varit i oktober eller november. Det var lite ovant att spela matcher men jag spelade hyfsat bra i alla säger Bruno.

Elite Hotel Next Generation Cup har lite andra regler än de som är brukligt i tennis. Först till fyra games vinner setet, vid 40 lika är det direkt avgörande boll och en nätrullare på serven slås inte om. Bruno säger att han nog gillar det vanliga sättet bättre.

Kristinehamns TK ingår i Region Väst och Bruno fick i kvalet hårdast motstånd av Lidköpings Felix Magnusson. Två av seten gick till avgörande game. Bruno vann båda dessa och matchen slutade 4–3, 4–0, 4–3.

Sista året

Elite Hotel Next Generation Cup har tre åldersklasser; 11, 13 och 15. Bruno kommer i början av juli göra sitt tredje raka finalspel i Båstad. Senast, i 13-årsklassen, gick han till final.

– Det här är sista året för mig. Jag får hoppas att det går lika bra den här gången. Det är väldigt många bra som är med, säger Bruno.

16 spelare gör upp i respektive åldersklass.

Bruno tillsammans med sin syster Karin, som är en av hans  tränare.
Bruno tillsammans med sin syster Karin, som är en av hans tränare. Foto: Oscar Gustavsson

Bruno ska redan i helgen till Båstad. Då gäller det Corem Open och Bruno tävlar i tre klasser; P16, P18 och dubbel, med sin trogne partner Gustav Andersson, Hjo TK.

P18 blir en utmaning.

– Jag har aldrig spelat en tävling i den klassen, tror jag.

Bruno är 15 år och i Båstadsslutspelet är det så att säga rätt år för honom. I de övriga tävlingarna han ska spela finns inte 15-årsklasser, utan det är 16-årsklasser. Bruno är alltså tre år ung i P18.

Innan finalspelet ska Bruno även spela junior-SM-race i Karlstad. Han förklarar att JSM-racet är en serie av tävlingar och de som samlat flest poäng kvalificerar sig till finalspelet i augusti.

Bruno har inte finalspelet som ett stort mål.

– Målet är att vinna så många matcher som möjligt och utvecklas.

Bruno har i princip hela sommarlovet fulltecknat med tennis. Efter Sverigefinalen i Båstad väntar tävlingar i Ystad, Falkenberg och Norrköping.

– Det blir familjens husbil i tävlingar som ligger långt bort.

Två till kvalade

Tennisklubben hade ytterligare två spelare som kvalade till finalspelet av Elite Hotel Next Generation Cup. Linus Larsson i P11 och Oscar Karlsson i P13.

Linus vann en match på walk over och förlorade sedan den andra med knapp marginal. Oscar tävlade i P13 och vann sina tre poolmatcher innan han föll i finalen.

Artikeltaggar

Kristinehamns TKTennis

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.