Årets golvläggare finns i Kristinehamn

Publicerad:
Conny Lundstedt, Björn Karlsson och Fredrik Hallström är lagom småkaxiga efter att kvällen innan ha utsetts till Årets golvläggare. Foto: Magnus Carlsson

Under torsdagskvällen avgjordes Hantverkargalan. Bland kvällens pristagare fanns Kristinehamnsföretaget Indoor Floor & Wall Sweden AB som tog hem priset som Årets golvläggare.

Företaget registrerades så sent som 2017 av Conny Lundstedt och Björn Karlsson. Tre år senare omsatte företaget tio miljoner kronor och hade sex anställda.

– Om några veckor anställer vi ytterligare en person och blir sju, säger Björn Karlsson.

Indoor gör allt inom golv, även om det mest blir uppdrag inom våtrum och flytspackel händer det att de får lägga in ett helt vanligt laminatgolv.

– Det är sådant som folk kanske skulle klara på egen hand, men ändå vill ha professionell hjälp med, säger Conny Lundstedt.

Han berättar att man är certifierade och därmed också kvalificerade för att få göra försäkringsjobb. Certifieringen har också underlättat för att teckna kontrakt med större byggföretag. Nyligen vann man även en upphandling och har därför ett treårskontrakt med Kristinehamn kommun.

Mycket att göra

Det senaste året har det varit mycket jobb åt privatpersoner, något de tillskriver pandemin.

– Folk grejar och bygger om hemma när de inte kan resa. Och just golv är något man gärna överlåter åt hantverkare, konstaterar Conny Lundstedt.

Att Indoor blev ett av fem företag som nominerades till Årets golvläggare bygger på kundomdömen. Företaget Dorunner, som står bakom Hantverksgalan, tittar på omdömen i sociala medier. Sedan följer de upp den informationen med att granska företagen för att slutligen utse en vinnare.

Blir måndag igen

Normalt sett genomförs Hantverksgalan på Hamburger börs i Stockholm, men av förklarliga skäl har den varit digital de två senaste åren. Därför samlades Indoors personal på Statt för att kombinera galan med lite after work. Även om de hade fått förhandsinformation om att de låg bra till för att vinna utbröt stort jubel när konferencieren Peter Settman avslöjade vinnaren.

– Visst känns det lite rumphugget att inte få vara med på plats, men vi är jätteglada att vi vann. Nu är vi kaxiga ett par dagar, men till veckan är det måndag igen, säger Conny Lundstedt.

Vad betyder priset för er?

– Det är förstås jätteroligt. Samtidigt är det kvitto på att vi gör rätt saker. Vi är rädda om vårt rykte och det här stärker oss, svarar han.

Ett diplom och en plakett lär komma med posten inom kort. Bevis för att Indoor är Årets golvläggare. Conny Lundstedt påpekar dock ödmjukt att det finns tre olika klasser; litet, mellan och stort företag. De vann mellanklassen, som å andra sidan troligen är den största klassen sett till antal företag.

  • Stort jubel bröt ut och konfettin regnade när det stod klart att Indoor hade utsetts till Årets golvläggare.
    Stort jubel bröt ut och konfettin regnade när det stod klart att Indoor hade utsetts till Årets golvläggare. Foto: Indoor
  • Konferencier under den digitala Hantverkargalan var Peter Settman.
    Konferencier under den digitala Hantverkargalan var Peter Settman. Foto: Indoor
  • Indoor hade under fjolåret ett större jobb i Branäs där man lade 120 ton spackel.
    Indoor hade under fjolåret ett större jobb i Branäs där man lade 120 ton spackel. Foto: Indoor

Artikeltaggar

KristinehamnNäringsliv

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare