Äggkastning mot Farmen-Philip: "Handlar om avundsjuka"

Publicerad:
Philip Albinsson utanför villan i Kristinehamn. Foto: Carl Edlom

Han kom till finalveckan i årets upplaga av "Farmen".

Med uppmärksamheten kommer dock en utsatthet som han menar kan vara väldigt påtaglig i en mindre stad som Kristinehamn.

Vid flera tillfällen har hans hus vandaliserats.

Den senaste tiden har Philip Albinsson upprepande gånger fått sitt hus i Kristinehamn vandaliserat. Någon eller några har kastat ägg på fasaden.

– Gör man något som blir väldigt offentligt och samtidigt bor i en liten stad är man kanske en enkel måltavla, säger Philip Albinsson.

– Folk vet vart man bor. Mitt hus ligger väldigt öppet, på så sätt är det väldigt enkelt att förstöra. Men det är förjävligt att folk tar sig friheten att göra det.

Farmen-Philip konsertaktuell: "Tar paus från Sverige"Yxan knäckte Philip – så var hans tid i Farmen: Då ville jag kasta in handdukenPhilip i finalvecka: ”Gått sjukt fort”Philip blev gårdskarl: ”Strategiskt dumt””Farmen”-Philip: "Jag drivs av kickar"När han blev storbonde: ”Panik i kroppen”Hans vecka som storbonde blev kaotisk: ”Väldigt nervös”

"Ger sig på det privata"

Fyra dagar innan det första tillfället var huset nymålat.

– Det är bara att måla om, ägg gör stor skada. Jag blir så less. Får jag gissa så tror jag inte att det handlar om vuxna människor, det är snarare ungdomar som ligger bakom det här.

Äggkastningen har vid samtliga tillfällen skett nattetid.

– Jag tror det handlar om avundsjuka. Men det är klart det kan kännas läskigt när folk kommer så nära, när de ger sig på det som man tycker är ens privata. Det blir så påtagligt. Jag har ju ingen aning om vilka det är, men eftersom jag tänker att det handlar om tonåringar eller yngre, så kan jag inte påstå att jag känner av något hot. Jag är mest förbannad.

– Men samtidigt – jag vet ju ingenting egentligen. Det kan ju vara vem som helst. Jag har polisanmält och det enda jag kan göra nu är att gå vidare med mitt liv.

Artikeltaggar

FarmenKristinehamnMänskligtNöje/KulturNWTPhilip AlbinssonSkadegörelseTV-serierTV4

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare