Hoppa till huvudinnehållet

Gal räddade DIF från tvåmålsunderläge i första: ”Väldigt glad över insatsen”

Publicerad:
”Det där är inga roliga situationer, men det var väldigt viktigt att jag var först på bollen. Jag träffade honom bra och han träffade mig bra, men jag tyckte inte det var något fult”, säger Gal om den kraftfulla kollisionen med skytteligaledaren Samuel Adeniyi Adegbenro i 61:a minuten.
”Det där är inga roliga situationer, men det var väldigt viktigt att jag var först på bollen. Jag träffade honom bra och han träffade mig bra, men jag tyckte inte det var något fult”, säger Gal om den kraftfulla kollisionen med skytteligaledaren Samuel Adeniyi Adegbenro i 61:a minuten. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Jeff Gal räddade Degerfors från ett 0–2-mål i slutet av första halvlek och fick kröna sin stabila debut i allsvenskan med en poäng.

– Jag visade vad jag kan, jag är väldigt glad över insatsen, säger Gal.

Degerfors tog poäng av topplag på bortaplan

Jeff Gal gjorde allsvensk debut i avstängde Ismael Diawaras frånvaro och fick, inte helt oväntat, se sina utespelare ägna sig åt mycket försvarsspel mot ett formtoppat IFK Norrköping i första halvlek.

Degerfors stod emot föredömligt fram till 38:e minuten.

Norrköping tog då till vara på en felpassning från Oliver Ekroth.

Sead Haksabanovic fick med sig bollen i två raka motlägg inne i straffområdet, vände och vred och fick till slut in ett inlägg som skytteligaledaren Samuel Adeniyi Adegbenro nickade in.

– Det var ett bra inlägg och en ännu bättre nick, som gick från mig och in i hörnet. Jag kände att jag inte kunde göra något åt den, tyvärr.

Gal gjorde i stället en viktig räddning i 44:e minuten.

Norrköping tog över spelet fullständigt efter 1–0 och Abdulrazaq Ishaq fick ett skottläge i vänstra utkanten av straffområdet, men Gal räddade ut till Norrköpings tredje hörna på fem minuter.

– Jag kände att det gick bra då och att jag höll kvar laget i matchen. Det var en väldigt bra räddning att få göra.

Kraftfull kollision

Räddningen möjliggjorde kvittering till 1–1 i 57:e minuten efter en mycket imponerande Degerforsstart på andra halvlek.

Tre minuter senare räddades Gal av stolpen efter ett skott av Jonathan Levi och minuten därpå kolliderade han rejält med målskytten Samuel Adeniyi Adegbenro samtidigt som han slog undan ett inlägg.

– Jag fick en... Jag tror ni kallar det ”smäll”, säger Chicagosonen Gal och tar till svenskan.

– En smäll på högersidan. Det där är inga roliga situationer, men det var väldigt viktigt att jag var först på bollen. Jag träffade honom bra och han träffade mig bra, men jag tyckte inte det var något fult.

”En fantastisk känsla”

Adegbenro blev varnad och skadad.

Gal spelade vidare och kunde, efter att Norrköping pressat för ett segermål i slutet, pusta ut och glädjas över en stark bortapoäng efter att ha greppat det sista inläggsförsöket i 98:e minuten.

– Jag fortsatte titta på klockan och sju minuter (tilläggstiden) kändes som 20 minuter. Det var en skön känsla när domaren blåste av. En poäng borta mot Norrköping... Jag är glad för hela laget, det är ett jättebra resultat.

Gal bytte USA mot Sverige 2015 – och resan började med division 2-spel i Lidköping.

Nu gjorde han en stabil insats när hans Degerfors tog poäng mot en av storklubbarna.

IFK Norrköping hade 5–3 i avslut på mål enligt matchrapporten.

– Jag har kämpat för att ta mig uppåt i många år. Det tog lång tid, men det var värt det för att få minnen som det här. Det var en fantastisk känsla, säger han.

– Jag kände mig bekväm därute och visade vad jag kan. Jag är väldigt glad över insatsen.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollJeff GalNorrköping

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.