Vad vi kan göra för att sprida godhet?

Insändare
PUBLICERAD:
Tindra skriver. ”Man kan ju gå ut och protestera, det sprider ditt budskap, till exempel en protest om att folk inte ska slänga fimpar på marken.”
Foto: Mikael Lindblom
God eller ond, vad vill vi egentligen vara? Många vill vara goda, och vill försöka göra allt rätt. Men hur ska vi sprida godheten egentligen? Vi kan ju aldrig rädda världen själva, men tillsammans kan vi uppnå allt.

Vad vi kan göra för att göra världen lite bättre kan vara enkla, eller svåra saker. Men det ska vara bra saker, godhet helt enkelt.

Jag tycker det är dags för oss att börja agera, i dagens samhälle mår inte alla så bra, miljön blir sämre och sämre och klyftan mellan fattiga och rika stiger. Det är synd att säga det, men det är vårt fel att det blivit såhär.

Miljön är ett problem, för att hjälpa miljön lite så kan du till exempel sopsortera, alltså att du slänger ditt skräp på rätt ställe. Till exempel att kartong och papper ska vara i en soptunna, och plast i en annan! Man kan även panta pet-flaskor, du tjänar både pengar på det och hjälper miljön!

Klimatet kan bli det som utrotar människan. Om vi människor kunde leva mer klimatsmart så skulle det bli mycket bättre.

För att få bort fattigdomen, bör alla länder samarbeta. Ingen ska behöva leva ett miserabelt liv på grund av fattigdom! Först bör man få bort alla krig, vapen kostar pengar, och ingen gillar väl krig? Det är en anledning till fattigdom och att många flyr för sina liv.

Barnfattigdom är även ett problem i många länder, du som har pengar kan donera en liten summa varje månad till organisationer som vill ha bort barnfattigdom.

Ett stort problem i dagens samhälle är nätmobbning. Alltså att en person utsatts för mobbning, fast på sociala medier. Det är hemskt att man inte ens kan känna sig trygg på sociala medier. Det finns så många sätt för folk att mobba/kränka andra på sociala medier. Vissa kränker andra anonymt via till exempel ¨Telonym¨ och ¨Yolo¨. Den största frågan är ju, varför man mobbar andra. Är det för att man själv ska må bättre? Eller är det bara för man tycker det är kul?

Man kan ju gå ut och protestera, det sprider ditt budskap, till exempel en protest om att folk inte ska slänga fimpar på marken. Det kan övertala folk att istället slänga sina fimpar i en soptunna.

Det är dags att fixa dessa problem, tillsammans kan vi uppnå vårt mål.

Tindra

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.