Nya blinkande monstersnurror

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är inte nöjd med planerna på vindkraftverk i Ölme.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Kommunstyrelsen i Kristinehamn har sagt ja till ytterligare en stor vindkraftspark i norra Ölme, trots att vi redan har gödslat vår natur med sådana. Snart har vi ingen orörd natur kvar alls i Kristinehamns kommun där det inte står ett stort vindkraftverk och durar.

Denna ohämmade vindkraftsutbyggnad kommer ju bara utländska investerare tillgodo och den producerade elkraften exporteras främst till övriga Europa. I vissa kommuner så har åtminstone kommunledningen sett till att vindkraftsbolagen betalar avgifter som kan komma landsbygdsföreningar och bygdegårdar till godo. Men så icke i blåögda och naiva Kristinehamn! Här säljer man ut vår natur till multinationella storbolag helt utan att kräva något tillbaka.

Inte nog att det lågfrekventa ljudet hörs kilometervis, om man tar båten och åker mot Alvön och Långön så står vindkraftsparkerna och blinkar som värsta Megativolit över exempelvis Bäckhammar. Varför måste de blinka så förbenat? Det stör i högsta grad naturupplevelsen en mörk och stilla kväll. Flyget ska väl för tusan kunna se dessa monster ändå, utan detta laserblink som stör milsvida omkring?

Vi vet nu att våra politiker är beredda att förstöra ytterligare natur för generationer framåt. För vems nytta då? Vad kommer bygden tillgodo? Finns det något parti som är emot detta? I andra kommuner blir det stort hallå och folkomröstning, men i naiva Kristinehamn står vi bara och bockar och säger ja utan att få något tillbaka.

Rena snurren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.