Ta ansvar för era byggnader Nordic Paper

Insändare
PUBLICERAD:
De äldre byggnaderna på gamla bruket i Bäckhammar vanvårdas. Tak läcker in och den gamla förvaltarbostaden ser inte vacker ut den heller.

Ta lite av kinespengarna och se till att vårda era byggnader. Det är bygdens historia vi talar om. Det ger inte någon mer försäljning av produkter, men det ger ert företag goodwill och visar att ni tar ansvar för er verksamhet i bygden.

Att det finns pengar vet alla, inte minst efter er annonserade etablering av ett glassigt huvudkontor i Karlstad i inre hamnen.

Kulturhistoria totalt sett, och Förvaltarbostaden finns det massor av ändamål för. Tala med föreningarna i Bäckhammar.

Vårda det gamla

Insändarskribenten menar att äldre byggnader som tillhör bruket behöver vårdas.
Foto: Lisa Olaison

Svar direkt

Vi tackar ”Vårda det gamla” för insändare gällande Nordic Papers gamla fastigheter i Bäckhammar och kan inte annat än att till viss del hålla med. Det pågår en översyn av våra fastigheter för långsiktiga användningsområden eller i en del fall för att identifiera rivningsbehov. Det finns fastigheter som vi inte längre har bruk för. Vissa av dessa byggnader används i dagsläget som förvaringslokaler. Under de senaste åren har vi arbetat med att säkra upp de gamla fastigheterna som är i sämst skick så att det inte ska föreligga några risker för personer.

Förvaltarbostaden är en fastighet som vi inte har något bruk för i dagsläget. Initiativ har funnits för nyttjande på olika sätt, dock har intressenter som är villiga att ta sig an huset med dess renoveringsbehov och dyra driftskostnad, saknats. Fastigheten är i gott skick utvändigt, men kräver en hel del arbete invändigt.

Vi har tidigare även varit i kontakt med lokala föreningar men inte kommit fram till någon gemensam lösning.

Men. Om det finns goda och realistiska idéer om hur förvaltarbostaden ska användas för lokal nytta tar vi mer än gärna emot tips och idéer, även om vi anser att den dialogen passar bättre som samtal istället för i form av insändare. Hör gärna av er till oss så kan vi ta ett möte!

Med vänliga hälsningar

Nordic Paper, genom Lars Löfquist och Marie Stenquist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.