Släggdrottningen är senast i raden: ”Kul att kasta saker”

Publicerad:
Släggrekordsinnehavaren, Sabine Steen, har lagt friidrottandet på hyllan. Foto: Privat

2016 sattes IFK Kristinehamns senaste klubbrekord. På en tävling i Leiria, Portugal, fick Sabine Steen iväg sin slägga över 53 meter.

– Jag trodde någon skulle ha slagit det nu, säger hon.

Portugal i mars 2016, en kastgrupp från Värmland är på sin årliga träningsresa till varmare breddgrader.

– Vår tränare, Kim Johansson, har varit där mycket och känner många av friidrottarna. De anordnade en tävling när vi var där så vi skulle få lite tävlan också, säger Sabine Steen.

Just där och då fick Sabine på sitt längsta kast, hittills, i karriären.

– Det var lite kul att det var där och då, det var trevliga resor dit ner.

IFK Kristinehamn 115: Rekordbonanza – alla klubbrekordenFriidrottsexperten: Så bra hade Åke Svenson stått sig idagÅke hade svenskt rekord i 30 år: ”Varit kul om det fått stå ännu längre”Britt-Maries över 50 år gamla rekord står sig: ”Synd att jag slutade så tidigt”"Kims pappa” har fortfarande nått längst

Hur kom det sig att du började med slägga?

– När man börjar håller man ju på med alla möjliga sporter och testar på. Jag höll på med mångkamp länge men hittade inget jag var extra bra på så jag testade några av kastgrenarna och det passade mig bra.

Utav kastgrenarna var det släggan som kändes bäst.

– Jag körde lite av varje, men släggan passade mig bäst. Det är kanske inte så vanligt. Normalt hör man kanske om sprint och höjd, framförallt bland tjejer är det ovanligt. Men det är ju väldigt kul att kasta saker.

Hon lyfter fram tränaren Kim Johansson och kastgruppen som extra viktig i att det funkade så bra.

– En fantastisk och mycket erfaren kasttränare som haft kastgrupp i Karlstad, vi har varit ett blandat gäng från olika klubbar som kastat tillsammans för honom. Gruppen har betytt väldigt mycket för mig.

Friidrottssatsningen ligger på is för tillfället, hon säger att det har blivit mindre och mindre men att det är långt ifrån ett helt avslutat kapitel. Sedan några år tillbaka är Sabine bosatt i Örebro.

– Jag flyttade dit för att plugga till idrotts- och mattelärare men kände inte riktigt att det var rätt för mig så jag hoppade av efter halva tiden.

Artikeltaggar

FriidrottIFK Kristinehamn FriidrottSabine Steen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare