Vi informerar när det är din tur

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Vaccineringen pågår enligt plan, och alla kommer få information i form av ett brev, svarar vaccinsamordnare för Värmland.
Foto: Gorm, Kallestad
Svar till: ” Ove Bengtsson”, 22/3.

Du ställde din fråga till regionpolitikerna men eftersom detta handlar om vaccinationslogistik så svarar jag utifrån min roll som vaccinationssamordnare. Region Värmland följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Alla som är 18 år eller äldre kommer erbjudas möjligheten att vaccinera sig. Eftersom vi har begränsad tillgång till vaccin så har vi börjat med de äldsta som ingår i fas 2 först. Då du är över 75 år kommer du i dagarna få ett brev hem till dig med information om att det är din tur att boka dig och hur du går till väga.

Den lista du refererar till har Kristinehamns kommun organiserat för att säkerställa att inga doser går till spillo vid den vaccination som de ansvarar för. Eventuella frågor om den kan inte regionen svara på utan bör ställas till Kristinehamns kommun.

Anders Nordmark

Vaccinsamordnare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.