Hoppa till huvudinnehållet

Johan och Kibf ska vända på steken: ”Kan vi spela med mer fart kommer vi vinna”

Publicerad:
Johan Palmqvist skriker ut sin glädje efter att ha kvitterat till 6-6 i Karlstads sista seriematch mot Örebro. Nu väntar returen i första SSL-kvalssteget mot Lindås. Foto: Lisa Olaison

Kristinehamnsgossen Johan Palmqvist och Karlstad IBF tog sig vidare från sin allsvenska division. Andraplatsen i serien innebar att man fick Lindås Rasta i första kvalomgången.

I första matchen tog det tvärstopp.

– Jag vet inte vad som hände faktiskt, säger Johan till NKP.

Karlstad hade 0–5 i baken efter två perioder i första matchen i bäst av tre-mötet med Lindås. Någonstans där vaknade Kibf till liv och bjöd upp.

– Kollar man på matchen så hade vi bollinnehavet och spelövertaget, men de var giftiga på de chanserna de fick, säger Johan Palmqvist och fortsätter:

– Vi rullade runt på utsidan utan att få några lägen. Vi gick inte in på kassen och de lyckades täcka bort det vi försökte med.

När serien nu vänder ner till Hovås har Karlstad kniven mot strupen. En förlust till och säsongen är över.

Vad är gameplanen inför returen?

– Att göra som vi gjorde i tredje. Vi klev upp och satte mer press, spelade snabbare och drog upp farten. Vi behöver låta dem springa mer, för där är vi starkare. De vill gärna dra ner på tempot medan vi spelar bäst i fart.

– Spelar vi så från start kommer vi komma in i matchen snabbare. Under de första två perioderna kändes det som att vi bara stod och tittade på medan de spelade innebandy. Kan vi spela med mer fart kommer vi vinna, de är inte bra defensivt, vi kommer vända på det.

Stekhet kedja

Första mötet slutade 6–9 efter att Karlstad vunnit tredjeperioden med 6–4. Tre av målen kom från Johans kedja, ett från den egna klubban och två från Simon Sjögren.

Den sistnämnde har visat fin form på slutet och stått för åtta poäng de tre senaste matcherna.

– Det är fantastiskt kul att spela med Simon när han är i form. Det är bara att ge bollen till honom så smäller han dit den.

För egen del har det blivit fyra mål och en assist under samma tidsspann. Bland annat en kylig straff fram till 6–6 mot Örebro i sista omgången.

– Straffar kan jag, det brukar bli mål på dem.

Matchen spelas ikväll.

Artikeltaggar

InnebandyJohan PalmqvistKarlstad IBF HerrSSL-kval

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.