Djurgårdsvägen är en skolväg

Insändare
PUBLICERAD:
Jag har en del synpunkter angående vägen kring Djurgårdsskolan. Jag tycker att det är väldigt konstigt att Djurgårdsvägen som går alldeles förbi förskoleklass- och lågstadiedelen, och som fungerar som skolväg för väldigt många barn, inte klassas som just en skolväg.

Bor du i områden nedanför skolan kan du skicka dina barn till skolan på säkrare vägar, men inte om du bor ovanför Kungsgårdsvägen. Det är mycket trafik förbi skolan då Ica Trumpeten och Björkhallen ligger vid Djurgårdsvägen och då det dessutom är en bred väg och en enda lång raksträcka inbjuder det många till höga hastigheter.

Jag vill därför be berörda politiker och tjänstemän inom kommunen att se över den här sträckan på Djurgårdsvägen mellan Ica Trumpeten ner till Kungsgårdsvägen där det idag redan finns skydd i form av farthinder och sänkt rekommenderad hastighet till 30 km/h. Åk förbi och kolla hur det ser ut. Två slitna övergångsställen på en 50-väg till ett skolområde tycker åtminstone inte jag är okej nånstans.

Mamma

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.