Första utomhusbanorna byggs – spelklara senast i maj

Publicerad:
Här ska utomhusbanorna ligga, intill Björkhallen. Foto: Oscar Gustavsson

Satsningarna i Kristinehamn på padel fortsätter. Snart kommer de första utomhusbanorna att stå klara.

– Det kanske kan gå till Valborg, absolut senast i mitten av maj, säger Lars-Göran Forsberg, som tillsammans med sin sambo och deras tre söner ska driva FoppOut padel.

Lars-Göran Forsberg, hans sambo Ewa Levin och parets barn Linus, Jonas och Isak Forsberg gör satsningen tillsammans. Lars-Göran säger att det var Jonas, som bor i Trollhättan, som för cirka två år sedan kom med idén.

– Han började spela i Trollhättan. Padel är ganska stort där.

Ett år senare var hela familjen med på noterna och planeringen tog sin början. Företagsnamnet FoppOut padel kom naturligt då Lars-Göran och sönerna alla går under namnet Foppa.

Speciell plats

FoppOut padel ville bygga på Björkvallen och efter en del turer är det klart att det blir så. I slutet av oktober sade kommunen nej då det låg en kabel i marken, men i slutet av januari kom kommunen fram till att denna kunde flyttas. FoppOut padel har nu skrivit ett arrendeavtal på fem år.

Lars-Göran säger att Björkvallen är en bra plats eftersom ”det händer mycket där”, med bland annat frisbeegolf, fotboll och bikeparken.

Björkvallen, eller rättare sagt Björkhallen, är också en speciell plats för familjen Forsberg.

– Vi har tillbringat rätt mycket tid därinne allihop, säger Lars-Göran som stod i mål KHT och har varit ledare i föreningen sedan 1998.

Linus, Jonas och Isak spelar eller har spelat ishockey och Ewa har hjälpt till mycket inom KHT. Nu spelar alla padel, en del mer och en del mindre som Lars-Göran uttrycker det.

Lars-Göran säger att familjemedlemmarna kommer att komplettera varandra bra.

– Isak är den som bor nära och som kommer att sköta banorna. Jonas är den som kan mycket om padel och Linus är utbildad i marknadsföring. Jag och Ewa får sköta det administrativa.

Dubbelbanor

Det blir två dubbelbanor. Dessa tillverkas just nu i Spanien och om ett par veckor kommer markberedningen att ta sin början. Lars-Göran tror att kostnaden för projektet landar på 1-1,5 miljoner kronor om allt går som det ska.

– Vi ska ha en läktare och bord, så det blir lite trevligt. Vi hade först tänkt att inhägna med staket, men vi har släppt det. Vem som helst ska kunna sitta på läktaren och titta, säger Lars-Göran.

Han själv spelar hellre padel utomhus än inomhus.

– Jag tycker det är en helt annan känsla utomhus. Det blir inte så instängt och ljuset blir inte riktigt normalt inomhus.

– Och det är inget tak, så du kan slå hur högt du vill, skrattar han.

Artikeltaggar

KristinehamnLars-Göran ForsbergPadel

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare