Tourgolfare fortsätter som juniortränare

Publicerad:
Lucas Norman under en tävling på Swedish Golf tour, som nu heter MoreGolf Mastercard tour.

Tourgolfaren Lucas Norman ska även den kommande säsongen ha hand om Kristinehamns golfklubbs juniorträning.

– Jag ska kombinera att fortfarande vara aktiv professionell spelare med att vara tränare. Det kommer bli mer i Kristinehamn än förra året.

Lucas Norman, 31, är huvudinstruktör på Sommarro golf i Karlstad. Han är också en vass golfare och spelar på den nordiska touren MoreGolf Mastercard Tour, som är två steg under European Tour.

Tommy Bang, Kristinehamns golfklubbs klubbchef, är glad att Lucas Norman fortsätter som klubbens juniortränare.

– Juniorerna är vår framtid och vi ska ta hand om dem säger Tommy Bang och tillägger att de ska få ett eget utrymme i klubbhuset.

”Guldläge”

Lucas Norman kommer lägga mer tid på juniorträning i Sommarro än i Kristinehamn. Han säger att verksamheten är stor där. Han tror att den kan växa här.

– Kristinehamn har ett guldläge, eftersom de är ensamma i Kristinehamn med omnejd. Det är bara att detta inte har blivit utnyttjat på det sätt som man skulle kunna.

Han nämner att det förra året var lite dåligt med information från klubben om juniorverksamheten.

Mer än juniortränare

Lucas Norman säger att det var allt från 8-25 på förra årets träningar. Han kommer att ha fokus på de äldre grupperna. De yngsta kan föräldrar och ideella med fördel ta hand om.

Lucas Norman ska inte bara träna klubbens juniorer.

– Jag kommer också att ha hand om alla intensivkurser under året – för nya medlemmar – och ha vanliga lektioner för medlemmar.

Artikeltaggar

GolfKristinehamnKristinehamns GolfklubbLucas NormanTommy Bang

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare