Hoppa till huvudinnehållet

Toppinsats av förstakedjan när BIK vände trenden: ”Klart vi är nöjda”

Publicerad:
Segerorganisatörerna Linus Karlsson (2+2) och Henrik Björklund (0+3) jublar efter Axel Bergkvists slumpartade 4–0-mål i slutet av andra perioden.
Segerorganisatörerna Linus Karlsson (2+2) och Henrik Björklund (0+3) jublar efter Axel Bergkvists slumpartade 4–0-mål i slutet av andra perioden. Foto: Joakim Ahlström / Frilansfotograferna

BIK tappade 4–0 till 4–3, men vann till slut med 5–4. Detta efter hela nio poäng av spelarna i förstakedjan.

– Vi har inte varit usla, men har inte haft det där lilla sista i de senaste matcherna. Det tycker jag vi tog fram i dag, säger Linus Karlsson.

Backlånet Lukas Pilö öppnade målskyttet med en powerplaybomb efter 11.26.

46 sekunder senare kom även 2–0 och detta efter ett riktigt mönsteranfall.

Filip Roos tog fart från egen zon och slog ett bra uppspel till Linus Karlsson på vänsterkanten.

Karlsson slog en crosspassning över till Henrik Björklund som ”på ett” hittade Gustaf Thorell, som åkt sig fri mellan Vita Hästens backar. Thorell styrde slutligen in pucken bakom målvakten Julius Pohjanoksa.

– Det var snyggt. Lite klapp-klapp, skönt att det går hem ibland det också, säger Linus Karlsson.

Förstakedjan Björklund–Thorell–Karlsson hade visat sin klass och det var bara början.

Karlsson satte trean 3.59 in andra och samtliga tre var på isen även när Julius Pohjanoksa olyckligt styrde in Axel Bergkvists harmlösa backhandskott till 4–0 med 15.17 på matchklockan.

Vita Hästen gjorde 1–4 när 18 sekunder återstod av andra, men såg trots det ut som ett slaget lag.

– Två första perioderna var hur bra som helst. Jag tycker att vi började som vi skulle i tredje också. Det var när de fick de där två utvisningarna med sig som de började ta över lite, säger Karlsson.

"Aldrig riktigt nervöst"

Vita Hästen reducerade till 2–4 i spel sex mot tre (!) efter 9.46 och med 7.07 kvar av tredje kom även 3–4.

Linus Karlsson gjorde sedan 5–3 med sitt andra mål för kvällen, men Marcus Fagerudd sköt 4–5 när 4.15 återstod och det blev spännande in i det sista.

– Det hade varit jäkligt tufft mentalt, att tappa en 4–0-ledning. Men jag tycker inte att de hade något riktigt farligt läge efter att de plockade målvakten (för sista gången). Det blev aldrig riktigt nervöst, vi hade pucken i offensiv zon en hel del. Vi löste det bra.

SSK härnäst

BIK höll undan till 5–4, var åter ett vinnande lag efter fyra raka förluster och detta mycket tack vare sin förstakedja som tillsammans gjorde nio poäng.

– Plus fyra, fyra mål framåt och noll mål bakåt... Det är klart vi är nöjda. Det är så vi vill bidra – hålla tätt och sedan fixa lite mål framåt också. Det är extra skönt att göra det i en sån här match också.

Hur tycker du att er formkurva har varit i kedjan?

– Lite som med laget. Det går upp och ner under en säsong och vi har inte varit på nivån vi kan vara i de senaste matcherna. Vi har inte varit usla, men har inte haft det där lilla sista. Det tycker jag att vi tog fram i dag.

BIK är nu spelledigt fram till lördag, då laget tar emot Södertälje i en viktig match i kampen om andraplatsen.

Karlsson ser fram emot möjligheten att "bygga vidare".

– Jag tycker vi var betydligt bättre. Resultatet speglar inte matchen över huvud taget.

Vad blir det på bussen hem nu då?

– Det blir nog ganska lugnt, snacka lite med grabbarna. Det krävs inte så mycket i dag, det blir en lätt resa hemåt, säger söndagens store segerorganisatör (2+2) med ett skratt.

BIK vinnare i galet målkalas

Vita Hästen–BIK 4–5

Första: 0–1 (11.26) Lukas Pilö (Tor Immo, Johan Larsson) spel fem mot fyra, 0–2 (12.12) Gustaf Thorell (Henrik Björklund, Linus Karlsson).

Andra: 0–3 (3.59) Linus Karlsson (Johan Larsson, Henrik Björklund), 0–4 (15.17) Axel Bergkvist (Gustaf Thorell, Linus Karlsson), 1–4 (19.42) Anton Johansson (Erik Borg, Linus Nässén).

Tredje: 2–4 (9.46) Kim Johansson (Alexandre Lavoie, Emil Lundberg) spel fem mot tre, 3–4 (12.53) Arvid Degerstedt (Marcus Eriksson, Anton Johansson), 3–5 (15.44) Linus Karlsson (Henrik Björklund), 4–5 (15.45) Marcus Fagerudd (Linus Nässén).

Skott: 36–29 (6–12, 14–6, 16–11).

Utv, Vita Hästen: 4x2. BIK Karlskoga: 5x2.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaHimmelstalundshallenIshockeyLinus KarlssonNorrköping

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.