Hoppa till huvudinnehållet

10 år sedan

Publicerad:
Babysim i Sannabadet.
Babysim i Sannabadet. Foto: Oscar Gustavsson

100 år sedan

Vikarie. Till vikarierande lärarinna under instundande vårtermin vid fasta småskolan i Strand, Varnum, har skolrådet bland 10 sökande antagit lärarinnan Elna Larsson från Örebro.

Önskas köpa. Axel Lindskoog önskar köpa timmer. Han vill köpa cirka 50 stycken timmer, gran, sju eller åtta meter i längd.

På bio. Stanley-biografen visar nu "en märkesfilm som blir en av säsongens händelser". Massjukin, Rysslands populäraste scenartist, för första gången för svensk publik i "FADER SERGIUS". Det handlar om en dramatisering av Leo Tolstoys novell med samma namn.

50 år sedan

Ställer ut. Stig Olson blir den östvärmländska konstföreningens första utställare i år. Under tiden 31 januari till 7 februari kommer han att visa collage, målningar och teckningar i Nämndhusets konsthall. Stig Olson är född i Kristinehamn men sedan en tid tillbaka bosatt i Wadköping. Stig Olson är representerad på Nationalmuseum och Värmlands museum.

I afton dans. På Kavaljeren kommer Pelle Nilsson att bjuda på torsdagsdans. Ring för att boka bord.

25 år sedan

Fortåkare. Christinehamns motorklubb har arrangerat en deltävling i Mittcupen i miniracing. En som imponerade mycket var hemmaföraren Markus Toll i den fyrhjulsdrivna klassen. Det stora affischnamnet var dock fullblodsproffset Fredrik Mathiesen från Norrköping.

Nedläggning. Flyktingförläggningen i Kristinehamn läggs ner i två etapper. Senast den 31 mars kommer man att lämna lägenheterna på Stenstaliden. Den 31 augusti är det som gäller för verksamheten på Marieberg.

Detta innebär att det blir ännu en flytt för 11-årige Goran. Goran kommer ursprungligen från Bosnien och har sedan dess bott i Göteborg, Tanumshede, Simrishamn, Bua och Kristinehamn. Vad som händer nu vet han inte.

Artikeltaggar

FamiljKristinehamnLokalhistoriaNorrköpingStrandTanumshedeVärmlands museumWadköping

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.