Vad händer med fotbollen?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har synpunkter på IFK Kristinehamn fotboll och får svar direkt.
Foto: Johansen, Carina
Är en gammal Ölmespelare som följer fotbollen i Kristinehamn sedan lång tid tillbaka.

Blir både ledsen och orolig när jag läser om IFK Ölmes osäkra framtid. Blir också orolig över om det till slut enbart kommer finnas IFK Kristinehamn fotboll kvar i denna stad. Oron grundar sig utifrån hur situationer hanteras i IFK Kristinehamn. En förlegad klubbkultur.

Finns många exempel genom åren men ett exempel på bristande omdöme i IFK Kristinehamn fotboll som kan nämnas är en viss resa anordnad av föreningen. På resan fanns bland annat medlemmar från styrelse, sportkommitté samt barn och ungdomar från klubben. Trots att det var barn och ungdomar med så förtärdes det alkohol och en person bidrog med minst sagt opassande skämt. Skämten var bland annat homofoba och sexistiska. Dessa skämt framfördes på bussen, i mikrofon i onyktert tillstånd. Ingen stoppade detta. Kan inte vara helt i linje med idrottens värdegrund.

Allt handlar inte bara om att ha flest medlemmar. Känns som att helt nya namn i IFK Fotbolls styrelse och sportkommité behövs.

Personer med känsla för etik och moral som kan stå över svågerpolitik.

Hoppas att det finns några eldsjälar som hjälper IFK Ölme att finnas kvar och även Villastaden. För alternativa fotbollsklubbar behövs i denna stad.

Allt gott!

Svar direkt

Ingen förlegad klubbkultur i IFK Kristinehamn fotboll

I föreningar har det hänt och händer saker som inte är bra. Det kan handla om alkohol, mobbing, övergrepp, kränkningar och annat som inte ska förekomma i en förening.

När det gäller händelsen för 1,5 år sedan tar vi självklart avstånd från det som skedde och vi haft samtal enligt vår åtgärdsplan med berörda personer.

Vi i styrelsen och föreningen IFK Kristinehamn fotboll har under de senaste 5–6 åren jobbat stenhårt med att utveckla föreningen på alla nivåer och då inte bara det rent idrottsliga utan även det som händer utanför fotbollsplanen. Vi har tagit fram en ny verksamhetsidé, värdegrund och en vision för IFK Kristinehamn fotboll i samarbete med RF/SISU Värmland samt VFF. Vi följer Värmlands Fotbollsförbunds certifieringsarbete. Vi har också en åtgärdsplan som vi jobbar efter om någon bryter mot en värdegrund. Konkreta policys finns när det gäller alkohol och droger samt regler för att förhindra övergrepp och mobbing.

Vi har tydliga ´ledstjärnor´ för vår ledare, spelare och föräldrar. Alla ledare har utbildats i våra policydokument.

Det första nya ledare får är en information om vad vi som förening kräver av dem som ledare. Allt det här för att vi ska ha en hög kvalitet på vår verksamhet, på och utanför våra fotbollsplaner.

Framtida funderingar/åsikter tas via direktkontakt med klubben istället för anonyma insändare. Föreningen föredrar personliga diskussioner istället för via media.

Nya ideella krafter behövs ständigt i alla föreningar så hör gärna av dig om du vill bidra i vår förening.

Styrelsemedlemmar väljs på årsmötet dit alla medlemmar är välkomna att rösta.

Vi hoppas att IFK Ölme samt Villastadens IF kommer fortsätta sin verksamhet för fotbollens utveckling i Kristinehamn.

Styrelsen IFK Kristinehamn Fotboll

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.