Nej ni får ingen stadspark i Nybble!

Insändare
PUBLICERAD:
Nybble i december 2020.
Foto: Joakim Magnusson
Och ingen skola heller. Fast ni borde kanske ha en skola till er själva, för att en gång för alla begripa att lära er att det aldrig någonsin kommer att bli en skola i Nybble igen.

En ny skola skulle kosta ungefär det dubbla i investering mot vad stadsparken gjorde. Plus de årliga löpande driftkostnaderna. Om de få som har barn i Nybble lyfte på ögonlocken så skulle de upptäcka att det bara är 14 kilometer till Grunnebacka skola som kan ta emot cirka 30 elever.

Det har alla partier nu äntligen insett och förstått, till och med Jane Larssons Medhamnsparti i Centern. Undantaget är möjligen Paul Brännlunds SD som kanske kan lura någon med sina fagra löften.

Ni ondgör er över att Svedjegården står tom. Den är helt en privat fastighet. Kommunen har inget med den att göra. I efterhand ser man misstaget att eländet inte revs omedelbart istället för att säljas.

Ni i Nybble har inte ett förbannade dugg att klaga på. Ni har en fin affär i byn, ni har gott om bussar i kollektivtrafik - övriga södra kommundelen saknar helt kollektivtrafik.

Ni har precis lika mycket kommunresurser som om ni bodde inne i stan. Det är bara att ta bussen in och njuta av badhus, bibliotek, affärsliv, restauranger och annat som erbjuds.

Lägg av nu - och försök förstå att det aldrig kommer att bli kommunala beslut som kommer att leda till varken en skola i Nybble eller andra kommunala investeringar hos er utöver vad som är lagstadgat.

Trött på Nybbles gnällmaffia

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.