Nybble har inte bett om någon stadspark - bara en skola

Insändare | Skola i Nybble
PUBLICERAD:
Nybble i december 2020.
Foto: Joakim Magnusson
Ja tänk. Det är så konstigt. Så fort det ska göras något (för vår fördel) söder om stan så ska det diskuteras och debatteras hit och dit. Och väntas på svar innan det kan fattas beslut. Sen vet man. Redan från början att denna långa väntan - alla långa insändare från föräldrar och andra som bryr sig som är berörda och får svar från politiker - slutar alltid med ett nej. Det såg vi hur det blev med svedjegården. Nu står det och förfaller. Tyvärr.

Vi som bor ute på södra har länge bett om en skola så våra barn och barnbarn kan få det bra.

Men att gräva upp halva stan, det går bra det. Lägga sten för flera miljoner på torget där inte en jäkel går. Bygga broar för flera miljoner när man lika gärna kan gå runt istället för över. Och denna stadspark. Någon sån har vi då inte bett om här ute i Nybble.

Nog förstår man väl att det inte tas ur samma kassa. Att det finns olika budget för allt. Men. Är dessa kassor lika stora i hela kommunen verkligen? Och visst betalar vi lika mycket skatt som alla andra?

Kan inte minnas något så stort projekt här ute på landsbygden som de som görs innanför ramen av alla gatlyktor.

Omtänksamma Kristinehamns kommun. Nu får det vara nog. Det är dags att tänka på att kosta på landsbygden något. Det är vår tur nu. Att låta oss få något glädjande besked. Inte bara dra in och lägga ner och prompt säga nej till allt som ges som förslag.

Vi på landet får slåss med näbbar och klor när vi ska ha något. Varför är det så?

Bara för att man valt att bo ute i självaste paradiset ska man få mindre.

Vi älskar stället där vi bor. Det finns så mycket vackert. Som vi värdesätter. Som vi vill ge våra barn och barnbarn.

Det är lika långt för oss att åka till stan som det är för de i stan och åka ut till oss. Sträckan är lika lång åt båda håll. Men på nått vis känns det som de som bestämmer anser att vägen till stan är kortare. Att det är så besvärligt för dom att åka ut hit.

Det är en skola i Nybble vi ber om nu och att de barn som bor här ute ska få slippa åka buss så lång tid. Är inte en skola här ute möjligt ? En liten skola. För våra små.

Tänk på våra barn.

Det är vår tur nu

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.