Absolut inget vanligt julfirande, men kära tomte lugn....

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Julhandel debatteras mellan Tomten och Tomtemor.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
När jag läste insändaren 21/12 mvh Tomten satte jag nästan kaffet i halsen! Där blandades fakta med känslor i en salig blandning! Det stod om lagbrott i julens familjesammankomster direkt i inledningen och sedan togs det upp fyrverkeri på nyår och handlarna som penningssugna. Sedan att man kan handla julklappar kl 6 på morgonen och efter kl 19. Oj oj oj!

Ja en sund person som läste detta förstod att insändaren blandade hejvilt och var inte helt med i hur vardagen fungerar eller vad som är ”lagbrott”.

Fakta: På FHM hemsida och i författarsamling 2020:114 står att vid allmänna och offentliga sammankomster är mer än åtta förbjudet. Men en familjesammankomst är inte en allmän och offentlig sammankomst. Johan Carlsson generaldirektör på FHM sa på pressträffen den 18/12 att det är bättre att två familjer med nio personer träffas än sex personer från fyra familjer. Så det är endast råd i familjesammankomster.

Affärer som inte är livsmedelsaffärer öppnar kl 10 och stänger 18. Det är de som är dagligvaruhandel med livsmedel som öppnar 6 och stänger efter kl 19. Men den stora delen julklappar är från de som är öppna mellan 10-18!

Handel, kultur och restaurangen är de som kommer/har gått/går i konkurs och har det absolut tuffast. Så då hoppas jag att ”Tomten” inte avser finns julklappar nästa år i dessa butiken som är öppna mellan kl 10-18!

Nyår, det är ett het ämne angående fyrverkeri! Men blanda inte in handelns penningsug, är det något som styr så är det efterfrågan! Handlarna skulle inte ha dessa produkter om det inte efterfrågas. Med det sagt så ge kritik främst till de som efterfrågar i så fall.

Handeln är hårt drabbad 2020/2021! Jag vill bo och leva i en levande stad även framöver efter 2021.

Om innevånare höll avstånd till varandra, tvättade händerna noga i cirka 30 sekunder (finns att läsa på 1177), stannade hemma och inte träffade de som är i riskgrupperna så skulle detta inte vara lika stor spridning.

Men antalet som hittills dött 2020 är färre enligt SCB, fakta!

Mvh Tomtemor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.