Krossat fönster blev ett julkort i jätteformat

Publicerad:
Graffitikonstnären Super-G, Robert Forsberg, smyckar ett trasigt butiksfönster i Kristinehamn. Plywoodskivan förvandlas till ett klassiskt julkort i jätteformat. Foto: Joakim Magnusson

För en tid sedan krossade två stora fönsterrutor på turistbyrån i Kristinehamn.

Men eftersom det inte är särskilt roligt och juligt med förtäckta fönster så bestämde man sig på turistbyrån för att tänka lite utanför boxen.

– Vi fick höra att det kunde ta upp till tre veckor att få tag i nya fönsterrutor. De är ju ganska stora och måste specialbeställas och vi förstod att det kanske skulle dröja till efter jul innan de var på plats. Och att ha stora plywoodskivor för fönstren mitt i julskyltningen kändes tråkigt. Vi ville hitta på något, säger Frida Persson, turism- och destinationsutvecklare på Visit Kristinehamn.

Man bestämde sig för att ta ut svängarna lite och anlitade därför graffitikonstnären Robert Forsberg, eller Super-G som han kallar sig, från Karlstad. Robert Forsberg har bland annat varit involverad i konstprojektet Karlstad Street Art och är inte helt ovan uppdraget att göra offentliga utsmyckningar.

Frida Persson och Robert Forsberg framför turistbyråns graffitijulkort.
Frida Persson och Robert Forsberg framför turistbyråns graffitijulkort. Foto: Joakim Magnusson

– Det brukar mest bli positiva kommentarer. Folk kommer och vill prata och tycker att det är kul, säger han.

Robert har själv skissat fram det jättelika julkort som han under lördagen sprejmålade på den nästan fyra kvadratmeter stora plywoodskivan. Det är en julhälsning från Kristinehamn i jätteformat.

– Det är ett klassiskt julkort med kristinehamnsmotiv. Vi har Picassoskulpturen och Stöten, säger Robert.

Frida Persson säger att en förhoppning är att kristinehamnarna ska ta selfies med målningen och skicka det som en digital julhälsning detta speciella coronaår.

Artikeltaggar

GraffitiJulJulhandelKarlstadKarlstad Street ArtKonstverkKristinehamnNyheterTurism

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare