KOKs träningsorienteringar är bästa medicinen

Insändare
PUBLICERAD:
I en tidigare insändare fick KOK kritik, nu hyllas föreningen.
För ett år sedan gick jag (70+) med som "nybörjare" i KOKs orienteringsveteraner. Det är det bästa jag gjort på senare år. Har sedan starten nästan varje vecka deltagit i suveränt arrangerade och inspirerande träningsorienteringar ute i skogarna runt vår fina stad. Allt för att vi deltagare, både kvinnor och män, ska kunna hålla oss friska och vitala. Det är sååå imponerande hur 70+are och till och med 80+are går och springer i skogen i obanad och ojämn terräng. Hela kroppen tränas liksom balansen och hjärnan.

Med pandemin följde en paus på vårkanten. Därefter fann man suveränt bra sätt att styra deltagarna att hålla sig ifrån varandra. Min bedömning är att medelavståndet under vår orienteringstimme är mellan 50-100 meter. Under start och målgång om cirka 5 min sammanlagt är det glesare än att passera kassan på Ica Maxi klockan 7 en söndagsmorgon.

Har inte mått så bra på länge tack vare frisk härlig skogsluft, suverän motion för både kropp och hjärna samt inspirerande hejarop från säreget pigga "pensionärsungdomar".

Välkommen till KOK du med.

Lars Alexanderson

PS. Det finns gott om plats för yngre deltagare också. Prova en ”hälsokur”. DS

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.