Hoppa till huvudinnehållet

10 år sedan

Publicerad:
Josefin Frostelid har utsetts till 2010 års lucia.
Josefin Frostelid har utsetts till 2010 års lucia. Foto: Sofia Eklund

100 år sedan

Vid kommunfullmäktigevalet i Ölme i söndags i sockenstugan avlämnades 166 röster av 1 363 röstberättigade och på måndagen avlämnades 129 röster i Rävtorps skolhus. Sammanlagt avlämnades 80 valsedelsförsändelser. Vid valet i Visnums södra distrikt deltog 140 röstande och här avlämnades 35 röstsedelsförsändelser för äkta makar. I norra distriktet röstade 198 män och 131 kvinnor.

En penningstöld begicks härstädes i går kväll. En järnvägsman blev bestulen på 300 kronor av en kvinna från Karlstad som han för tillfället sällskapade med. Kvinnan anhölls senare av polisen och pengarna anträffades i hennes ena strumpa. Trots detta nekar kvinnan till att ha stulit pengarna. Hon är förut straffad för femte resan stöld.

50 år sedan

Växelmynt. Det råder brist på växelmynt inför den stundande julhandeln, även om situationen jämfört med föregående år ser något ljusare ut. Främst är det tvåöringarna som det är brist på, men även femöringarna är svåra att komma över. Enligt Bankföreningen beror detta på att allmänheten betraktar de små kopparmynten som värdelösa. De stannar i hemmen och kommer aldrig ut i handeln igen.

Vad hände, Bråten? Bråten behagade inte komma till match i måndags i juniorserien för damer. Det blev walk over, och IFK tog därmed två värdefulla poäng. Snöpligt för IFK som anmält Bråtens agerande till Värmlands handbollsförbund.

25 år sedan

Visnums Kils norra älgjaktförening lyckades inte fullfölja fjolårets triumf då man tog segern i mindre klassen i Länsälgskyttet. Kungsskogens jaktskytteklubb blev för svåra i år med en förstaplats på 336 poäng som visade sig bli guld värd. Visnums Kil fick nöja med sig silver. Tolleruds jaktklubb tog hand om bronset. I Visnums Kils lag ingick Håkan Smedebo, Karl-Erik Malmgren, Mikael Olsson och Lennart Westberg samt Anders Wiklert.

Totalt deltog 39 lokalorganisationer, uppdelade på tre klasser i årets tävling.

Ölme jaktvårdsområde knep en fin andraplacering i den stora klassen.

Artikeltaggar

Anders WiklertBråtens IKFamiljJaktKarlstadKristinehamnLuciaÖlmePengar

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.