Hoppa till huvudinnehållet

Folkets hus söker pengar till handsprit och visir

Publicerad:
Björneborgs folkets hus och park brukar ha välbesökta arrangemang, men nu har det av naturliga skäl sett annorlunda ut i år. Men föreningen vill fortsätta genomföra evenemang, anpassande efter rådande tider och ansöker om ett omställningsstöd från kommunen.
Björneborgs folkets hus och park brukar ha välbesökta arrangemang, men nu har det av naturliga skäl sett annorlunda ut i år. Men föreningen vill fortsätta genomföra evenemang, anpassande efter rådande tider och ansöker om ett omställningsstöd från kommunen. Foto: Ingrid Ramberg

Det har under hösten funnits en möjlighet för föreningar att ansöka om omställningspengar från kommunen. Syftet med pengarna är att stötta föreningar som ställt om sin verksamhet i samband med pandemin.

Två föreningar som ansökt om pengar är Björneborgs folkets hus och park samt Kristinehamns golfklubb, som ansökt om 25 000 respektive 40 500 kronor.

Björneborgs folkets hus och park förklarar i sin ansökan att den trots svåra tider vill arrangera evenemang, och att man har möjlighet till det - under rätt förutsättningar.

– Vi vill använda ett bidrag till att kunna köpa in exempelvis handsprit, visir, plexiglasskivor för att motverka smittspridning. Vi vill också använda ett bidrag för att köpa in filtar för att kunna göra spridda sittplatser ute i vår park under arrangemang och på så sätt kunna göra arrangemang för sittande publik även vid vår utescen, står det i ansökan.

Föreningen vill också ha ett bidrag i ryggen för att våga arrangera utan att riskera en uppenbar förlust.

– Att göra arrangemang för en begränsad publik och samtidigt inte göra en förlust är svårt. Här skulle ett bidrag hjälpa oss att faktiskt våga boka och arrangera och samtidigt veta att det är ok om vi inte når hela vägen fram ekonomiskt. Vi vill hitta nya vägar att erbjuda kultur, skriver föreningen.

Beloppet 25 000 är i ansökan fördelat på 5 000 kronor till utrustning för att förhindra smittspridning och 20 000 i arrangemangsstöd.

Kristinehamns golfklubb söker pengar till digitala satsningar.
Kristinehamns golfklubb söker pengar till digitala satsningar. Foto: Oscar Gustavsson

Golfklubben skriver i sin ansökan att man vill satsa på coronasäkrad verksamhet vid Kristinehamns golfklubb under 2021. I klubbens fall handlar det om pengar till bättre digital teknik, som en 4G-mast till området.

– Målet är att tillgodose medlemmar och gästers behov av digitala funktioner för bokning, registrering, betalning och andra funktioner vid vistelse på vår anläggning och på så vis minska kontakter inne i kansliet och klubbhuset, står det i skrivelsen.

Man vill även ge rätt förutsättningar för digitala möten och utbildningar som måste fortsätta för att föreningen ska kunna driva och utveckla golfverksamheten samt inte minst genomföra ett jämställdhetsprojekt under namnet Vision 50/50 under 2021.

De totala kostnaderna för projektet, inklusive driftsättning och elektrikerarbeten, är beräknade till 40 500 kronor.

Artikeltaggar

BjörneborgBjörneborgs Folkets hus och parkCoronavirusetNöje/KulturOmställningsstödPandemiPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.