Vilka fantastiska elever

Ledare
PUBLICERAD:
Thea Fredriksson, Oskar Rudsvik och Isadhora Zafiri utgör Södermalmsskolans lag i Retorikmatchen 2020. Bakom dem står läraren Anders Eriksson.
Foto: Ingrid Ramberg
Södermalmsskolan fortsätter att briljera i Retorikmatchen. År efter år presterar skolan fantastiska tal som tar lagen långt in i tävlingen. Nu är det finaldags.

För femte gången har Södermalmsskolan kommit hela vägen till slutspel i den Barnkanalen-sända tävlingen. Man kan inte annat än imponeras över det fina lagarbete som sker på skolan. Såväl klassen som lärarna förtjänar att hyllas och inte minst Oskar Rudsvik, Thea Fredriksson och lagledaren Isadhora Zafiri.

Har du inte följt elevernas väg genom tävlingen så ta gärna en titt i efterhand på SVT play.

Elevernas tal är både inspirerande och kloka. Här har vi givna talare till såväl valborg som sjätte juni framöver, förutsatt att pandemin släpper greppet om oss och vi åter kan samlas under mer normala former igen.

När världsläget är så dystert som det är nu så behövs ljusglimtar i tillvaron och Södermalmsskolans prestation i Retorikmatchen är verkligen en sådan.

Förra året kunde vi imponeras av Avan Bazirgan och Sipan Aktas framfart i tävlingen. De knep en mycket ärofylld bronspeng. Det kommer bli minst lika spännande att bänka sig framför programmet om två veckor för att se hur det går för Oskar Rudsvik och Thea Fredriksson i finalen.

Oavsett om det blir guld eller silver så har de gjort en mycket fin prestation och de hjälper till att nyansera bilden av den svenska skolan. Låg måluppfyllelse, stökiga klassrum och andra baksidor inom skolan är naturligtvis problematiska. Och den placering som Kristinehamn fick i Lärarförbundets senaste rankning av skolan är allt annat än smickrande. Men den visar inte hela sanningen.

Som slutord vill jag skicka en hälsning till alla som skrivit insändare till NKP via vårt webbformulär de senaste veckorna. Vi har upptäckt ett fel, som nu är åtgärdat, men som innebär att insändare inte nått oss. Så om du använt formuläret och inte sett din insändare i tryck, skicka oss den igen så vi är säkra på att den nått oss.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje.